· ·

Hoera jarig! Gratis aftelkaart!

Aftelkalender voor de verjaardag van je kind

Elke week delen we een nieuwe en vooral hele leuke; gratis printable! Dit kan van alles zijn, van interieurposters tot beloningskaarten. Heb jij een leuk idee? Stuur dit gerust naar ons toe en wie weet staat hij volgende week op onze site!

Hoeveel nachtjes slapen nog? Er staat een energieke peuter of kleuter naast je te springen, omdat iemand gezegd heeft dat hij bijna jarig is. Fijn! Kun je dat weer wekenlang aanhoren.. Een aftelkalender voor een verjaardag is super handig!

Ik schreef hier al eens eerder een artikel over, omdat kinderen net zoals wij, overzicht nodig hebben. Als er woensdag gezegd wordt:” Zaterdag gaan we zwemmen.” Moet je niet gelijk aannemen dat een peuter weet dat hij/zij nog 3 dagen moet gaan wachten tot het zover is.

Ze kunnen het misschien wel zeggen, maar echt begrijpen doen ze nog niet.

Een kalender of kaart

De dagen overzichtelijk maken doe je door een aftelkalender of aftelkaart. Daarom zie je in alle peuter en kleuterklassen de dagen van de week hangen. Dit is natuurlijk niet alleen om de dagen te leren of kleuren te herkennen, maar het geeft ze ook duidelijkheid wat ze op die dag doen. Woensdag is bijvoorbeeld een halve schooldag. Je zult verbaasd zijn hoe snel ze dit leren.

Soms sta je er niet bij stil, maar denk nou eens aan jezelf.. Je hebt bijvoorbeeld over 2 weken een belangrijke afspraak. Een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld. Deze hang je het liefst zo groot mogelijk op je memobord of zet je groot in je agenda. Elke dag denk je er wel even aan. Zo is het ook met kinderen, alleen hebben zij nog geen overzicht van de weken of maanden.  Daarom de vraag van je kind: “Hoe lang nog???” en als jij zegt: “nog een maand” Denken ze vaak nog een paar nachtjes, waardoor de vraag vaak herhaald wordt.

Omdat de aftelkaart van een week toch echt te kort is voor veel kinderen, hebben we een aftelkaart gemaakt voor een maand en 15 dagen.  Je kunt ook later instappen natuurlijk, dan mogen ze wat meer taartjes kleuren.

Maar voor vakantie is het ook een leuke aftelkalender, want we hebben er ook 1 met rondjes gemaakt. Want ik vind het aftellen naar de vakantie zelf ook leuk!

Download ze hier:

Aftelkaart maand verjaardag

Aftelkaart verjaardag 

Aftelkaart voor van alles!

aftelkaart voor van alles bijvoorbeeld: vakantie

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *