· ·

Ronde zwembandjes: Best nr.1 zomerproduct voor je kind!

Zwembandjes, rond of  vierkant… Ik wist niet dat ze er in verschillende soorten waren en al helemaal niet dat ronde zwembandjes eigenlijk het beste drijfvermogen hadden.. Ik kwam er later pas achter kwam dat deze van groot belang zijn voor je kind! Ronde zwembandjes..Dit product moet je zeker voor een dreumes hebben en is een onmisbaar zomerproduct. Deze ronde zwembandjes moet je hebben voor jouw kleintje!

Van waterrat naar angsthaas..

Ik heb het nu bijna 3 jaar in mijn bezit en we gebruiken het ’s zomers bijna elke dag. Op een dag in het zwembad merkte ik al gauw dat het klaar was met de babyband. Iets waar ik me trouwens vanaf het begin al aan ergerde.. Onze kleine man dreef net boven water en met spelende kinderen om zich heen kreeg hij golf na golf over zijn hoofdje..Terwijl ik toch echt wel een goede had gekocht; eentje uit de duurdere klasse.. Maar onze jongens zijn best flink al op die leeftijd, misschien dat het daar aan ligt.

Ik kocht de welbekende oranje zwembandjes! Ik dacht er ook helemaal niet bij na, want iedereen heeft toch die oranje zwembandjes bij de kinderen om. En als je ze niet bij je hebt, kun je bij het zwembad vaak zelf van die bandjes kopen. “Super handig”, hoor ik mezelf nog zeggen. Onze oudste was een jaar oud.. ik weet het niet meer precies (het kan ook eerder zijn geweest), maar ik weet de eerste dag in het zwembad met die oranje dingen nog wel.. EEN DRAMA!!

Toen hij ook nog eens van een glijbaan ging en niet meer boven water kwam zonder mijn hulp, was het helemaal met de pret gedaan. En dit was zo’n glijbaantje in een kinderbadje, waar het water nog niet eens tot aan mijn knieën reikte

Van klein waterratje, ging hij naar een grote angsthaas.. Waterpret in de babyband was er altijd, maar ik zag hem nu steeds ongelukkiger worden. Die oranje zwembandjes gaven  niet echt de juiste ondersteuning voor het leren zwemmen die hij nodig had. Toen hij ook nog eens van een glijbaan ging en niet meer boven water kwam, was het helemaal met de pret gedaan. En dit was zo’n glijbaantje in een kinderbadje, waar het water nog niet eens tot aan mijn knieën reikte. Ik besefte me dat de zomer er al gauw aan zat te komen en de dagen steeds warmer werden. Zo ging ik toch echt niet met een kind op het strand zitten. Ik dacht dat hij eindelijk de leeftijd had om fijn te spelen en dat ik op de rand kon toekijken. Dit was niet het geval!

zwembandjes rond
Hij blijft gewoon drijven met de bandjes! En wat een vrijheid heeft hij nog!

Dus ik ging op pad en ik kocht een stoere band met dierenkop. Lekker handig voor een dreumes die dat ding zelf echt niet gaat meeslepen. En die moest natuurlijk ook mee de kinderglijbaan op.. Terwijl hij iets ouder werd, wist ik dat ik op zoek moest gaan naar iets anders. Mijn broer had het maar over ronde zwembandjes.. Ik ging eens kijken, maar schrok een beetje van de prijs. Nee daar begon ik niet aan..

Ronde zwembandjes

Tot hij op een dag een filmpje van mijn neefjes liet zien. Hij was met beide neefjes gaan zwemmen en ik keek mijn ogen uit.

Deze ronde zwembandjes gaven de kinderen het gevoel van veiligheid, vertrouwen en vrijheid. 

Diezelfde dag bestelde ik de ronde zwembandjes via internet en kocht ik direct een set. De groene bandjes voor in het begin en de rode bandjes voor gevorderd. De eerste keer dat ik ze gebruikt keek ik mijn ogen uit. Ik geloofde het niet! Onze zoon had zoveel plezier in het zwemmen. Hij bleef drijven, maar had ook de vrijheid om te zwemmen. Terwijl die ronde band dit vaak tegen hield. Hij kreeg op een gegeven moment zoveel vertrouwen dat ik hem niet meer uit het water kreeg.

Dit product moet je hebben! En de prijs? Ja die is er naar! In de bandjes zit een soort schuimrubber dat je kind boven water houdt. Natuurlijk moet je er wel bij blijven!! Ik gebruik nu de bandjes ook voor onze andere zoon. Die is nu net een jaar en ook hij geniet optimaal van het zwemmen. De ronde bandjes geven de juiste ondersteuning die het kind nodig heeft als hij net leert zwemmen zonder babyband.

ronde zwembandjes

Ronde zwembandjes  zijn voor ons een echt topproduct. Deze blog is geschreven uit mijn eigen ervaring.. Ik ben vanaf het begin er echt super blij mee en wilde dit graag met jullie delen.  Helaas zijn de ronde bandjes niet meer verkrijgbaar! Maar deze Sevylor Zwemvest bij bol.com zijn zeker net zo fijn! Alles voor de veiligheid van jouw kleintje toch? Op naar fijne zwemdagen.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *