DIY,  Gratis naaipatronen

Zo naai je een baby broekje! Check deze 5 tips nu!

Baby broekje naaien voor beginner? Vind jij die handgemaakte broekjes ook zo leuk voor baby´s en wil je zelf ook een baby broekje naaien? Maar durf je het toch niet aan? Tijd voor verandering! Haal de stof van de naaimachine of leen er één! En begin!

Oké, ik zal je gelijk uit de droom helpen.. Zo simpel als het lijkt op filmpjes is het niet, maar met deze 5 tips helpen we je een eind op weg. Allereerst heb je een naaimachine nodig die het goed doet. Dan moet je nog een beetje weten hoe zo’n ding werkt! Als je moeder of oma het niet kan uitleggen kan YouTube dat wel! Al het begin is moeilijk.. Maar als je het leuk vindt, kun je ver komen! Hier 5 tips met patroon voor het naaien van een baby broekje!

Tip 1: Materialen lenen!

Je hebt een aantal materialen nodig: een goede stofschaar, spelden, tormesje, stretchnaald, goed garen, elastiek en tricot stof voor het babybroekje! Begin met stevige tricot voor een broekje, het liefst met jersey dat is iets dikker, naait iets lekkerder en is goed geschikt voor een broekje voor een pasgeboren baby! Liever een eigen naaimachine? Wij schreven er een artikel over: Naaimachine voor beginners

Kijk of je dingen kan lenen, want je weet nooit of je het leuk vindt!

Tip 2: Laat je goed voorlichten!

Alles bestellen via internet kan… Maar ik zou het je niet aanraden voor het naaien van een baby broekje! Laat je goed voorlichten bij een stoffenwinkel! Is er toch geen stenen winkel in de buurt? De meiden van de webshop Studiostof kunnen je heel goed helpen!

Tip 3: Vraag oma om tips!

Ik moet zeggen dat mijn moeder gouden handen heeft hoor! En ze kan me van alles vertellen, maar doet al gauw alles zelf. Moeders willen graag dat je snel leert. Probeer de tips van je oma eens! Eerst zelf doen en dan kom je zelf de struikelblokken wel tegen ;D

Tip 4: Geef niet direct op!

Wil je het eerlijk weten? Ik heb wel een paar weken over mijn eerste broekje gedaan..  Ik wist niet dat het best wel lastig was, want mijn moeder deed het toch makkelijk binnen een half uur. Maar daar moet je niet naar kijken. Naai op je eigen tempo. Neem je tijd. Wil het niet, gooi het lekker in de hoek! En zoek het de volgende dag weer op! Wil je toch eerst oefenen? Dan kun je beginnen met dit leuke patrooontje! 

Tip 5: Goede materialen kom je het verst mee!

Hema of garen van de Action!? Nee niet doen! Allereerst knappen deze garen snel en ben je meer tijd kwijt om je machine in te stellen dan met naaien. Gutermann garen staat goed bekend om zijn kwaliteit. Je bent wat duurder uit, maar je hebt wel spullen van kwaliteit!

baby broekje naaien
patroon 50-56

Patroon

Ik heb het patroon van het baby harembroekje geknipt zonder naadtoeslag, zodat het valt als een maat 50 voor een newborn. De boordjes zijn van boordstof. Als je dezelfde stof gebruikt, moet je de boordjes ruimer knippen.

Bij dit broekje heb ik 35 cm elastiek gebruikt. Let op dit broekje valt baggy! Wil je aansluitend? Knip dan zonder naadwaarde.

Naast dit harembroekje hebben we ook een patroon voor een kort babybroekje gemaakt! Deze is precies op dezelfde manier te maken! Het broekje is ideaal voor een baby van een paar maanden oud, die je toch leuk wilt aankleden tijdens de zomermaanden!

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *