·

Zo naai je een baby broekje! Check deze 5 tips nu!

Baby broekje naaien voor beginner? Vind jij die handgemaakte broekjes ook zo leuk voor baby´s en wil je zelf ook een baby broekje naaien? Maar durf je het toch niet aan? Tijd voor verandering! Haal de stof van de naaimachine of leen er één! En begin!

Oké, ik zal je gelijk uit de droom helpen.. Zo simpel als het lijkt op filmpjes is het niet, maar met deze 5 tips helpen we je een eind op weg. Allereerst heb je een naaimachine nodig die het goed doet. Dan moet je nog een beetje weten hoe zo’n ding werkt! Als je moeder of oma het niet kan uitleggen kan YouTube dat wel! Al het begin is moeilijk.. Maar als je het leuk vindt, kun je ver komen! Hier 5 tips met patroon voor het naaien van een baby broekje!

Tip 1: Materialen lenen!

Je hebt een aantal materialen nodig: een goede stofschaar, spelden, tormesje, stretchnaald, goed garen, elastiek en tricot stof voor het babybroekje! Begin met stevige tricot voor een broekje, het liefst met jersey dat is iets dikker, naait iets lekkerder en is goed geschikt voor een broekje voor een pasgeboren baby! Liever een eigen naaimachine? Wij schreven er een artikel over: Naaimachine voor beginners

Kijk of je dingen kan lenen, want je weet nooit of je het leuk vindt!

Tip 2: Laat je goed voorlichten!

Alles bestellen via internet kan… Maar ik zou het je niet aanraden voor het naaien van een baby broekje! Laat je goed voorlichten bij een stoffenwinkel! Is er toch geen stenen winkel in de buurt? Vraag het anders via de mail! De meeste webshops helpen je graag.

Tip 3: Vraag oma om tips!

Ik moet zeggen dat mijn moeder gouden handen heeft hoor! En ze kan me van alles vertellen, maar als het me niet lukt… Heeft mijn moeder het zo gemaakt. Moeders willen graag dat je snel leert en dat is natuurlijk erg makkelijk.. Maar je leert door te doen en zelf je fouten op te lossen. Probeer de tips van je oma eens! Eerst zelf doen en dan kom je zelf de struikelblokken wel tegen ;D

Tip 4: Geef niet direct op!

Wil je het eerlijk weten? Ik heb wel een paar weken over mijn eerste broekje gedaan..  Ik wist niet dat het best wel lastig was, want mijn moeder deed het toch makkelijk binnen een half uur. Maar daar moet je niet naar kijken. Naai op je eigen tempo. Neem je tijd. Wil het niet, gooi het lekker in de hoek! En zoek het de volgende dag weer op! Wil je toch eerst oefenen? Dan kun je beginnen met dit leuke patrooontje! 

Tip 5: Gebruik goede materialen!

Hema of garen van de Action!? Nee niet doen! Allereerst knappen deze garen snel en ben je meer tijd kwijt om je machine in te stellen dan met naaien. Gutermann garen staat goed bekend om zijn kwaliteit. Je bent wat duurder uit, maar je hebt wel spullen van kwaliteit!

baby broekje naaien
patroon 50-56

Patroon

Ik heb het patroon van het baby harembroekje geknipt zonder naadtoeslag, zodat het valt als een maat 50 voor een newborn. De boordjes zijn van boordstof. Als je dezelfde stof gebruikt, moet je de boordjes ruimer knippen.

Bij dit broekje heb ik 35 cm elastiek gebruikt. Let op dit broekje valt baggy! Wil je aansluitend? Knip dan zonder naadwaarde.

Naast dit harembroekje hebben we ook een patroon voor een kort babybroekje gemaakt! Deze is precies op dezelfde manier te maken! Het broekje is ideaal voor een baby van een paar maanden oud, die je toch leuk wilt aankleden tijdens de zomermaanden!

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. roelien schreef:

  Hoi,

  Wat een leuke broekjes! Heb je ook een patroon vanaf maat 74? Ik wil graag voor mijn dochtertje een aantal broekjes/leggings maken. Ik kan alleen geen leuke patroon vinden in een grotere maat.

  Met vriendelijke groet,
  Roelien

  1. Dag Roelien,

   Ik ga morgen even mijn digitale (grotere maten) controleren. Daarna zal ik een patroontje van een broekje naar je toesturen 😀

   Groetjes Geke

 2. Saskia schreef:

  Hoi,
  Heb je het patroon ook voor grotere maatjes? Ik wil broekjes voor mijn dochtertje maken maar die zit in maatje 80 en groter

  Ik hoor het graag

  1. We zijn er mee bezig! De komende tijd komen er veel patroontjes aan! Als ik ze uitgewerkt heb, stuur ik ze wel even via de mail.

 3. Veronique schreef:

  Hi, hebben jullie ook patronen in de maat 104/110?

  1. Daar zijn we op moment mee bezig.
   Er staan shirts in de maat 110/116 als je die knipt zonder naad ..
   heb je 104/110

 4. destiny schreef:

  Hoi hoi. Ik wil dit leuke patroon downloaden maar ik krijg een melding dat deze er niet meer is..
  Kan ik hem nog ergens vinden?

  Hartelijke groet,

  Destiny

  1. Is aangepast. Kunt nu op de link klikken en anders via de zoekfunctie zoeken naar Casbroekje

Reacties zijn gesloten.