Scandinavische babykamer met retro meubels.

In de serie de babykamer van, nemen we een kijkje in verschillende babykamers. Deze keer in een prachtige babykamer met een hele bijzondere wieg! Een babykamer met een Scandinavische look, leuke retro meubels en een warme uitstraling! Ze schakelde de hulp van haar schoonzus in om het kamertje naar het plaatje in haar hoofd in te richten.

Stijl| Maria had zelf wel een idee over hoe ze het graag wilde hebben. Plaatjes en voorbeelden werden opgeslagen van Pinterest, magazines werden bekeken, Facebook werd afgestruind. Maar ze vond het erg lastig om het ook zo te krijgen. Een babykamer met een Scandinavische look. Ze wist even niet waar ze moest beginnen.

Gelukkig heb ik een snoar (schoonzus) die daar echt feeling voor heeft en die heeft me geholpen.

Via de app deelde ze alles met haar schoonzus. Uiteindelijk werd het een prachtige mix van stijlen: Scandinavisch, zwart wit met houten decoratie voor een warme look.

Mix & Match| De spullen komen allemaal ergens anders vandaan, waardoor het een hele mix is geworden. Van marktplaats tot aan de kelder van haar bebe (opa) aan toe. Plantjes en potjes komen van BeYouTifull “echt een hele leuke winkel op Urk” maakt het net wat warmer en sfeervoller.

De Zebrakop aan de muur had ze al van haar oudste zoon en heeft nu een mooi plekje gekregen. Hij is van het merk Bibib. De meeste spulletjes kocht ze zelf. Daarna liet ze het aan haar schoonzus zien of het wel een goede match was met de rest.

Ik ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat.

Het wiegje komt uit de kelder bij mijn bebe. Het retro ledikant komt van marktplaats. De commode is eigenlijk een ladenkast van Ikea en echt IDEAAL. Mijlpaalkaartjes zijn van de Zeeman.

De monochrome XXL hydrofieldoeken komen van Wish. De zwart gepunikte naam Liam is gemaakt door een buurvrouw.

Het schilderij met de namen van onze 3 kinderen is eigenlijk het enige kleurrijke op de kamer, en springt er daarom ook uit.

Het was een persoonlijk cadeau, zelfgemaakt door iemand op onze vrouwenvereniging. Het laddertje en kleine krukje en nog wat accessoires zijn van Maria haar schoonzus, onder andere ook de mooie zwarte deken met grijs fleece van binnen, ook handgemaakt.

Het mooie zwart/wit, geblokte dekentje is gemaakt door Zoofs. De rieten stoel is van een oude tante van mijn moeder. Het zwarte kledingrekje is van Mijn Hus, “ook een leuke lifestyle winkel op Urk.”

Het leuke monochroom setje van mijn zoontje is van Wooden Buttons, ook een handgemaakt product van Urker bodem. Het boxpakje dat aan het houten laddertje hangt komt van Wish.

De lightbox is van Leen Bakker. Het zwarte t-shirt baby aan de houten hanger is van Hema. De kaartjes met teksten komen van een website.

Verder heb ik zelf het retroledikantje geschuurd en zwart gespoten.

Ze heeft zelf natuurlijk ook wat gedaan in het kamertje. Samen met haar man heeft ze de rolgordijnen ingekort en opgehangen en de commode van Ikea in elkaar gezet en wat dingetjes opgehangen aan de muur.

Een bijzondere wieg| Het unieke van onze babykamer is toch wel de wieg. Deze is wel heel bijzonder en dan helemaal als je kleintje er ook nog eens in mag liggen! Het past prachtig in het babykamertje.

Ik was op zoek naar een retroledikantje toen mijn vader zei: die staat bij je bebe in de kelder.

Toen ze daar ging kijken vond ze tot grote verassing, een echte handgemaakte unieke wieg uit de jaren 60.

Daarna moest ze nog een matrasje vinden! Stad en land zocht ze af, maar de afmetingen waren niet te krijgen! . Uiteindelijk vond vriendin Deborah, van Mamaloes een matras met de juiste lengtemaat. Toen Maria het in het wiegje legde klopte de lengte precies, bij de breedte hield ze aan beide kanten 5 cm. over maar daar stopten ze de dekentjes tussen. Liam heeft er uiteindelijk wel tot 6 maanden in gelegen naast ons bed op onze slaapkamer, super handig met borstvoeding ’s nachts.

Kamertje is eigenlijk stiekem nog mooier geworden dan ik gedacht had!

Daarna ging hij in het zwarte retroledikantje maar helaas moest hij daar met 10 maanden alweer uit omdat hij ging staan en retrobedjes hebben geen verstelbare bodem. Nu ligt hij in een zwart ledikant van Wehkamp. En het retrowiegje en ledikantje staan weer netjes opgeruimd op zolder.

Bedankt|

Ik wil bij deze mijn schoonzus bedanken voor alle hulp bij het stylen. Mijn vader voor het ophalen van het marktplaats ledikantje, mijn man voor het geduld en alles in elkaar zetten en ophangen!

Wat een prachtige babykamer! Lekker stoer, warm en tijdloos! Een inspiratie voor veel (aanstaande) moeders. Bedankt dat wij deze mochten delen!

Liefs, Alice & Geke

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *