· · · ·

Zo tel je easy af naar verjaardag! Freebie voor kids!

Bijna jarig! De spanning loopt op en de vragen blijven komen. Wanneer ben ik jarig? Het is voor een peuter en kleuter moeilijk in te schatten hoe lang het nog kan duren. Dus hoe leuk als je dan een makkelijke aftelkalender kan uitprinten?! Die er ook nog een leuk uitziet.


Voor een kind is vaak al een maand heel lang… Wij kozen ervoor om een om verschillende, toffe verjaardagskalenders te maken. Voor een peuter is een aftelkalender van 7 dagen al genoeg. Maar een kleuter vangt sneller signalen op over zijn verjaardag. Daarom voor de kleuters en oudere kinderen een aftelkalender van twee weken of een maand.

aftelkalender
Aftelkalender inkleuren

Hoe vaak krijg je niet te horen als ze bijna jarig zijn.. En soms kunnen ze daar helemaal in blijven hangen! Wij hebben de oplossing hiervoor! Een toffe aftelkalender.

Hoe lang duurt het nog? Wanneer ben ik jarig? Hoeveel nachtjes slapen nog?

Kleuters en peuters vinden dit erg moeilijk. Dagen duren voor hun veel langer dan voor ons..Wat voor ons erg normaal is, kan voor een kind veel onzekerheid met zich meebrengen. Met deze poster kun je die onzekerheid weghalen. Je maakt de dagen naar de verjaardag zichtbaar.

Download HIER de aftelkalender van een maand!

En HIER de aftelkalender van 15 dagen!

DIY Scheurkalender

Naast de aftelkalenders van een maand en 15 hebben we een leuke scheurkalender bedacht van 7 dagen! Op de stippellijntjes kun je met een prikpen gaatjes maken, zodat je de dagen er af kunt scheuren! Kinderen vinden dit fantastisch om te doen. Zo maak je van het aftellen naar de verjaardag ook nog eens een leuke bezigheid. Deze poster kunnen ze zelf inkleuren! De leeftijd kan in de taart worden gezet!

Scheurkalender vind je hier!

Vind je het leuk om meer over ons te weten te komen? Volg ons dan via Instagram of Facebook!

In onze freebies zit veel tijd, daarom alleen voor eigen gebruik!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *