DIY,  Gratis naaipatronen,  Naaitutorials

Een patroon kort baby broekje! Download gratis!

Gratis patroon kort baby broekje: Voor onze twee jongens maakte ik altijd deze leuke korte broekjes! Helaas geen voorbeeld meer van hoe je het maken moet, maar het is eigenlijk vrij simpel. Het gaat namelijk op dezelfde manier als een babybroekje maken. En dit patroontje is te leuk om niet te delen toch?

Het korte broekje heeft korte pijpjes en valt net om de luier heen. Je kunt de pijpjes verlengen, maar bij baby’s die al een paar maanden oud zijn staat het minder leuk. Dan zou je voor het Sumsail patroon kunnen kiezen. Deze heeft een naad in het midden, zodat het broekje mooi aansluit. Deze is vanaf maat 86 te downloaden en echt een heerlijk getailleerd patroontje!

kort baby broekje patroon

Wat heb je nodig om het korte broekje voor je baby te maken?

  1. +- 30 cm jersey of tricot
  2. 6 cm (lengte) boordstof
  3. Gutermann garen
  4. stretchnaald 
  5. spelden
  6. goede stofschaar
  7. Elastiek +- 45 cm

Deze korte broekjes kunnen altijd! Je trekt ze gemakkelijk over de luier aan en staan erg leuk! Bij mooi weer en toch even wandelen is dit het perfecte broekje! Weet je niet hoe je het broekje moet maken? Het gaat op dezelfde manier als een gewoon broekje maken! Daar hebben we een filmpje van gemaakt!

Let op! Het patroontje moet je nog tegen de stofvouw aanleggen. Het ronde gedeelte is de achterkant en het rechte gedeelte de voorkant. De boordjes knip je twee keer en het tailleboord leg je ook tegen stofvouw.

Veel plezier met het patroon van het korte baby broekje! En tag ons op social media met jouw gemaakte broekje!

Op onze site staan meer gratis naaipatronen voor baby’s en kinderen! Kijk gerust eens verder 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *