Een plank met touwhangers maken

Een heel simpel project en het staat ook nog eens super leuk! Ik vond dat het tijd werd om onze woonkamer eens wat vrolijker en gezelliger te maken. Aan de meeste muren hangt nog niets en de grootste muur is alleen voorzien van een wandplaat. Ik scrolde door Pinterest en zag daar een idee, een plank met touwdragers.

Natuurlijke materialen in je interieur is op moment helemaal in, vooral hout. Omdat ik in de keuken ook een plank had gemaakt met leren plankdragers (vind je hier), wilde ik graag ook in de kamer een plank.  Een houten plank straalt namelijk warmte uit en je kunt er ook nog eens van alles opzetten.

Ik koos voor een robuuste houten plank. Deze kocht ik bij Tuinexperts op Urk. Daarna ging ik op zoek naar het juiste touw. Ik wilde namelijk een dik en stevig touw. Deze vond ik samen met de haakjes bij de Hubo. 

Eerst ging ik meten hoe groot ik de plank graag wilde hebben. Hij moest ook niet te groot worden, want de muur is niet heel breed.  Ik koos voor 70 cm lengte van de plank.

Ik kocht 4 meter touw, maar gebruikte 3 meter. Voor elke kant dus 1,5 meter

plank met touw

Eerst gingen we meten waar we de haakjes wilden hebben. Daarvoor knipte ik het touw doormidden en deed ik deze om de beide zijden van de plank.  Ik hield hiermee de plank in de lucht en zo konden we zien waar de haakjes moesten komen.

plankdrager van touw

Daarna legde ik knopen in het touw.. Ik keek hoe lang ik het touw wilde hebben en legde gelijke knopen. Daarna een stipje op de goede plek en boren maar.

De haakjes kunnen niet veel zwaars hebben, dus zette ik er maar een paar spullen op.

Kijk hoe leuk?!

plankdrager van touw

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *