·

Diy- Toffe projecten met multiplex! Lees nu!

Houtlook! Helemaal hot op dit moment en elke keer een terugkomende trend binnen het interieur. Hou je van basic, minimalistisch en ben je een echte doe-het-zelver? Dan is multiplex een leuke houtsoort om mee te werken en bij goede afwerking iets dat jarenlang mee gaat! Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het maken van deze handige houten platen!

Je kan van alles maken van multiplex, zoals bureaus, speelhuisje, bakken, tafeltjes en zelfs houten speelgoed. Hiervoor wordt vooral berken multiplex en populieren multiplex gebruikt. Okoumé multiplex heeft een mooie roze houtlook, perfect om alleen af te lakken. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het maken van multiplex.

Een speelhoekje in het interieur?

Een tijdje terug schreven we een blog over de leukste speelhoekjes. Het speelhuisje van Ludith is toch wel een hele toffe speelhoek geworden voor haar zoontje. Haar man maakte dit huisje en zelf gaf ze het huisje nog een update met een likje verf en leuke spulletjes. Hier zou je zelf toch ook wel in willen spelen? En helemaal passend binnen het interieur. De mooie combinatie van zwarte krijtverf en de houtlook maakt het een echte eyecatcher! Voor kinderen de ideale plek om te spelen. En je houdt het speelgoed mooi overzichtelijk in bakken!

speelhuisje
Speelhuisje van Ludith
Werken met multiplex

Schuur allereerst de multiplexplaten goed op om splinters te voorkomen. Om het vochtvrij te maken is het handig om het te gronden of af te lakken. Maar dat ligt er natuurlijk aan wat voor look je wil creëren. Omdat multiplex een houtsoort is, kan het werken bij temperatuurwisselingen. Het kan dus kromtrekken bij grote temperatuur schommelingen. Maar super handig dat er tegenwoordig ook platen bestaan die goed tegen vocht kunnen, zoals watervast verlijmd multiplex. Let er ook op dat met schroeven of boren het materiaal niet gaat splijten. Voorboren is dan ook aanbevolen.

werken met multiplex

Naast speelgoed of speelhuisjes zijn deze platen ook leuk voor andere diy projecten! Denk aan leuke bijzet tafeltjes, bakken voor het speelgoed of een tv-kast voor in het interieur. Haal de kunstenaar in je naar boven en ga aan de slag!

multiplex ideeën

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *