Lifestyle,  Persoonlijk

Hoe kies je een vloerlamp uit? Tips & Tricks

Lampen zijn enorm belangrijk in je huis. Met licht kun je een gevoel van veiligheid creëren. Bovendien zijn lampen echte sfeermakers in je huis! Je kan er eindeloos mee variëren, maar hoe kies je de juiste vloerlamp?

Functie van de lamp

Verlichting bestaat meestal uit verschillende lagen. Een vloerlamp bij een bureau of werkblad moet meer licht geven, dan de lamp die je gebruikt in de woonkamer.. Voordat je gaat kijken naar vloerlampen is het handig om eerst te kijken wat zijn functie zal zijn. Wij hebben een donkere woonkamer en wilden een vloerlamp die meer sfeer gaf. Daarnaast moest hij wel genoeg licht geven om een boek te kunnen lezen. Als je hier van tevoren over nadenkt, maakt dat de zoektocht een stuk makkelijker.

Passend binnen de woonstijl

Nu je weet wat voor doel de lamp moet hebben, ga je kijken naar je woonstijl. Je wilt natuurlijk wel een lamp die past binnen de stijl van het huis. Je zet geen klassieke lamp in een industriële woonstijl neer en andersom. Een mooie lamp kan namelijk dienen als een prachtige accessoire die je op verschillende plekken kan neerzetten. Hij kan net even dat extra geven, zodat de ruimte gezellig en sfeervol wordt.

Materiaal van de vloerlamp

Er is tegenwoordig zoveel keuze in materiaal. Er is zelfs nagedacht over duurzaamheid van de vloerlamp. Zo zijn er houten staanders van gerecycled hout. Maar ook industriële stoere lampen voor in een industriële stijl. Als je een nieuwe lamp koopt, kijk dan eens naar de rest van je verlichting. Zorg dat de vloerlamp hier bij aan sluit. Er zijn lampen die niet veel opvallen doordat de materialen dun en natuurlijk zijn. Maar je kan ook kiezen voor een echte eyecatcher!

Zolang je zorgt dat het design van de staande lamp bij de stijl van je woonkamer past, kun je hiermee eigenlijk ook nooit de plank misslaan. 

Het licht van de lamp

Sommige vloerlampen hebben meerdere functies om het licht te dimmen of om 1 of meerdere lampen aan te zetten. Kijk goed of je een lamp met een dimmer wilt, zodat je het licht kan veranderen. Let op als je ledlampen gaat kopen! Kijk dan eens op de kleurtemperatuur die vermeld staat op het doosje. Op elke lichtbron vind je deze waarde (in Kelvin), die iets zegt over de warmte van het licht. Wil je een sfeervol licht, ga dan voor een ledlamp met een lage kelvinwaarde.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *