Een taarttopper maken

Al eerder gaf ik aan dat ik meer zou vertellen over mijn plotterapparaat. Hiermee kun je van alles maken, waaronder een taarttopper. Mijn eerste taarttopper eindigde in een flop, dus vroeg ik iemand om raad.

Een taarttopper maken. Het lijkt een simpel project. Achteraf moet je wel een aantal dingen weten. Mijn eerste taarttopper had ik te dik gemaakt, waardoor hij te zwaar was en omviel op de taart. Daarnaast moet je een goed mesje in je plotter hebben en je snij instellingen goed staan. 

 

Plotteren

Ik heb een Brother scan n cut (zo heet mijn snijmachine. Je hebt namelijk heel veel soorten). Deze heb ik nu alweer 3,5  jaar en ik moet zeggen dat ik het nu pas echt in de vingers heb. Een plotter kopen is zo gedaan, maar het plotteren kan soms tegenvallen. Voor elk materiaal gebruik ik een ander mesje. Van papier wordt het mesje snel bot, daar moet je wel rekening mee houden.

Daarnaast zijn de plotters die nu verkocht worden veel beter. De software die nu bij de plotters zit, had ik destijds niet en zo heb ik mezelf via een omweg het ontwerpen aangeleerd met een apart programma.

Maar ik zal in een volgende blog meer uitwijden over plotteren, want naast mijn Brother, heb ik ook een Cameo Silhouette. En begin dit jaar is het software van Brother aangepast, zodat ik nu ook alles in het programma van Brother kan ontwerpen!

taarttopper maken

Taarttopper maken

Allereerst heb je dik papier nodig. Ik koos dik karton met een mooie metallic glans. Ooit gekocht bij de Action denk ik. Het ontwerp maakte ik in het programma Canvas die bij Brother hoort. Je moet wel goed nadenken dat de tekst aan elkaar moet zitten, omdat 1 geheel moet zijn.

 

taarttopper maken
dik karton van de Action

 

Daarnaast gebruikte ik mijn speciale houder voor dikke materialen met een dik mesje. Die is speciaal voor dikker materiaal

speciaal mesje voor dikke materialen

 

Ik testte drie keer met verschillende instellingen. Dit mesje heb ik vaker gebruikt voor dik papier, waardoor ik hem toch iets dieper moest zetten. Testen doe je met vierkantjes, soms doe ik het ook wel met letters. Ik ga altijd voor twee testen, zodat ik zeker weet dat het goed zal gaan. Mijn mesje kun je handmatig in stellen. Bij de nieuwste plotters, kan dit automatisch via de computer.

taarttopper maken

Nadat de plotter de taarttopper had uitgesneden, plakte ik hem op een houten stokje met een lijmpistool. Dit was meer omdat ik geen lange saté prikkers thuis had. Maar 1 keer uitsnijden is genoeg en daarna op een lange saté prikker anders wordt de taarttopper te zwaar! Omdat ik weet dat dit meisje een prinsesje is, plakte ik er nog mooie diamantjes op! En voila!!

topper voor de taart

En is ie niet leuk geworden?!

Wil je ook zo’n leuke taarttopper bestellen?! Dat kan bij Label 27 die is hier heel ervaren in 😀

 

 

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Chantal schreef:

    Ik heb ook een scan n cut. Ik wil graag een taart topper maken van acryl. Zou dat kunnen met deze machine?

    1. Wat leuk! Wat bedoel je met acryl? Als het niet te dik is moet het zeker lukken! Je kan het ook van de plastic mappen van de Action maken. Is dat een beetje vergelijkbaar materiaal? Als het maar stevig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *