·

Simpele haarband maken? Check deze tutorial

Een leuk beginnersproject waar je zo mee klaar bent? Maak dan een leuke haarband! Je hebt niet veel stof nodig en misschien heeft iemand nog een leuk lapje voor je liggen wat je kunt gebruiken. Of je maakt de haarband uit een oud t-shirt. Dan ben je ook nog eens duurzaam bezig!

Het handigste is dat het stofje een beetje rekbaar is!

Meet je hoofd op en neem hiervan de lengte voor de repen stof. Knip twee stukken van 10 cm breed en je hoofdwijdte lang. Wil je graag een bredere hoofdband? Doe dan 20 cm breed per reep. Dit lijkt veel, maar de stof sla je dubbel, waardoor je maar 10 cm per stuk overhoudt.

haarband naaien

Leg de stof dubbel, met de verkeerde kant naar boven. Naai de zijnaden dicht en keer de stroken om, zodat je straks de haarband in elkaar kunt zetten.

haarband naaien

Nu heb je de goede kant naar boven en geef je de haarband vorm. De repen stof doe je om elkaar heen en de onderkant naai je vast. Het uiteinde knip je netjes af en ga je nog een keer met een zigzagsteek overheen.

haarband naaien

En klaar is kees! Een mooie haarband!

Een twisthaarband maken? Kijk dan hier!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *