· · ·

Alfabetposter: Letters zichtbaar maken! Download nu!

Het is weer tijd voor een gratis printable! We proberen elke keer weer een nieuwe freebie te verzinnen en te maken! Deze keer weer een leuke poster voor op een kinderkamer of in een speelhoekje! Namelijk een alfabetposter!

De toffe poster kun je natuurlijk weer gratis downloaden en uitprinten. Doe hem in een leuke lijst of tussen magnetische plankjes die je nu overal ziet.

Deze keer hebben we bewust gekozen voor het alfabet. Wij als juffen vinden het natuurlijk belangrijk dat kinderen thuis ook gestimuleerd worden om te leren lezen. En als het dan ook nog eens stoer past binnen de kinderkamer, is moeder ook weer blij!

Als je voor kinderen iets zichtbaar maakt, leren ze ook sneller. Sommige kinderen zijn erg visueel ingesteld en ook voor deze kinderen kan de poster een fijne manier zijn om letters te leren.

We maakten twee alfabetposters. Een vintage poster, waarvan de letters met een soort schoolhandschrift zijn geschreven en de alfabetposter met gewone lettertype. We hebben daarnaast opzettelijk gekozen voor kleine letters en geen hoofdletters. Kinderen die net beginnen met “leren” lezen en schrijven, krijgen toch op school eerst geen hoofdletters aangeboden?

Beide posters zijn hieronder te downloaden:

De a hebben we hieronder ook nog aangepast, zodat hij geheel klopt bij het aanleren van de letters 😉

gratisposter alfabet

Op zoek naar meer leuke freebies en ideeën? Kijk dan eens hier!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *