·

De handgemaakte producten van Nino Nina

In de serie handgemaakte producten van.. spreken we met eigenaren van een webshop of pagina op social media over hun handgemaakte artikelen.  Deze spullen worden met veel passie gemaakt en zijn vaak heel bijzonder. Deze keer Nino Nina in the picture, met haar prachtige, handgemaakte kleding voor meisjes!

 

Maria Ras 39 jaar, getrouwd met Wilhelm
en moeder van 4 kinderen.
Twee jongens en 2 meisjes in de leeftijd van 4 tot 14 jaar.

 

MODEVAKSCHOOL| Toen  ze 9 jaar was, begon ze al met het maken van haar eigen kleding!! Op de lagere school was ze dan ook de enige die achter de naaimachine mocht zitten.

 

Maria deed de modevakschool, maar toen daarna was er geen werk te vinden in deze branche. Natuurlijk wilde ze graag aan de slag. Voor familie en vrienden maakte ze kinderkleding. Neefjes en nichtjes liepen trots met haar ontwerpen aan.

 

 

Ondertussen kon ze ook aan de slag bij een stoffenwinkel op Urk: “Het Kloentjen”. Maar na het krijgen van haar prachtige kinderen is het naaiwerk minder geworden.

Ik probeer het hobbymatig te houden. Al is het moeilijk om dat te doen, want het is veel te leuk om al die leuke dingen te maken! 

 

TIJD & WERK| Naast het naaien is Maria dan ook gewoon huisvrouw en staat ze voor haar gezin klaar.  Maar in september kan het wel eens druk worden, omdat iedereen dan nieuwe kleding aan moet. En dan gaat ze weer druk bezig met ontwerpen.  Het ene product is bewerkelijker dan het andere.

 

 

UNIEK| De meisjeskleding van Nino Nina is een geheel eigen ontworpen kledinglijn en wordt door Maria gemaakt. Dat maakt elke kledingstuk extra uniek. Het wordt niet in massa gemaakt, maar Maria kiest elke keer een andere stof met een ander ontwerp. Zo ziet ieder setje er weer anders uit.

 

Nino Nina betekent in het Spaans jongen en meisje. Twintig jaar geleden maakte ik voor beide de kleding

 

Dromen heeft Maria niet echt over haar product. Ze is blij dat mensen haar kleding leuk vinden en deze willen kopen.

Zo door blijven gaan, dan blijft het leuk!

 

 

Nino Nina is te vinden op Instagram: klik hier

En voor Facebook: klik hier

 

Het leukste is dat Nino Nina kinderkleding iets heel leuks weggeeft!! Check snel onze Facbook  /Instagram

Zaterdag 6 oktober komt de winactie online, verloting zal zaterdag 13 oktober plaatsvinden! 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *