Blog,  de babykamer van

De babykamer van

In de serie de babykamer van,  nemen we een kijkje in verschillende babykamers. Deze keer in het kamertje van Christel! Een kleine meid die alweer een paar maanden oud is.  Haar ouders maakten een prachtig kamertje voor haar! Niet wetend wat het geslacht zou zijn! Dan is een babykamer inrichten toch best lastig!  Nieuwsgierig.. lees dan snel verder!

 

|Vooraf had de kersverse moeder eigenlijk geen idee hoe ze het kamertje wilde inrichten. Graag wilde ze er natuurlijke aspecten in verwerken, omdat je dit ook vindt in de inrichting van hun huis.  Het geslacht was ook nog een verrassing! Waardoor een kamertje inrichten best moeilijk kon zijn. Hoe ze dat uiteindelijk waar ging maken is uiteindelijk vanzelf ontstaan.

 


|Uitzoeken
Een aantal dingen wist Mariëlle wel: het kamertje moest vooral aantrekkelijk zijn voor kinderen. Een muur van wolken, vogeltjes en dieren.. Daar houden kinderen toch van! Samen met haar man ging ze op pad voor de spullen. Die vond het veel te leuk om alles uit te zoeken! De meubeltjes hebben ze bij babypark gekocht.

Daar zijn wij meteen voor de hele baby uitzet geslaagd een fijne winkel waar ze je goed helpen als kersverse ouders, want ja waar moet je beginnen.”

De wolken die ze in haar hoofd had, moesten wel realistisch worden. Maar helaas kon ze dit niet vinden.En toen de meubels waren uitgezocht, kwamen ze langzamerhand op dit idee.  “Achteraf vind ik dit stiekem veel gaver!”

 

gehaakte knuffel

 

lakentje nog gemaakt door Vanzussies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

|Unieke producten
De knuffeltjes in het babykamertje zijn wel heel uniek en speciaal. Mariëlle heeft namelijk alles zelf gehaakt! “Ik ben al een aantal jaren een haker geweest, maar niet een fanatieke. Ik wilde wat ik haakte veel te precies en te perfectionistisch, waardoor het veel tijd in beslag nam.” Haken is voor haar dan ook een hobby en er moet geen druk achter zitten. Doordat ze zo mooi kan haken, kreeg ze vaak reacties om het te gaan verkopen. Maar dat was eigenlijk best zonde van al deze mooie producten! Daardoor hield ze ze vaak zelf.

Ooit als ze zelf een baby zou krijgen.. dan zouden ze op de babykamer komen!

Ik vind het gewoon super gaaf dat dat uiteindelijk ook is gebeurd en ben er stiekem best een beetje trots op.” 

Tijdens haar zwangerschap haakte ze nog wat knuffeltjes, de aankleding van de maxicosi en een dekentje!

 

 

|Het mooiste van het kamertje is toch wel de muurschildering. Deze schildering is gemaakt door Antje Bakker.  Het is een echte blikvanger in het kamertje van Christel. “Mijn man en ik wilden een realistische muurschildering. Ik blijf er naar kijken de dieren zijn zo mooi gelukt dat je ze af en toe wel eventjes wilt aaien.” Kinderen die op het kamertje komen lopen altijd meteen naar de konijntjes toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kamertje is uiteindelijk veel mooier geworden dan ze in gedachten hadden. “In het begin fantaseer je over een baby die in het bedje komt te liggen en hoe het zou zijn. Nu kijkt onze dochter me elke dag lachend aan in haar ledikantje alsof ze altijd al bij ons is. Heel bijzonder!”


 

Nou inderdaad Mariëlle! Wat heeft Christel een prachtig kamertje!! Wat zal er een tijd hebben gezeten in al dat haken, maar het lijkt net alsof de knuffels er altijd al bij hoorden. Hoe speciaal is dat! Bedankt dat we een kijkje mochten nemen in haar kamertje 😉
Liefs, Alice & Geke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *