·

De handgemaakte producten van Taxx Lifestyle

In de serie handgemaakte producten van.. spreken we met eigenaren van een webshop of pagina op social media over hun handgemaakte artikelen.  Deze spullen worden met veel passie gemaakt en zijn vaak heel bijzonder. Deze keer  Miranda van Taxx Lifestyle in the picture.
Wie zit er achter deze leuke webshop?

Miranda , 41 jaar oud, getrouwd met Martijn en moeder van twee zonen in de leeftijd van negen en zes jaar. Ze werkt naast haar webshop nog 20 uur als warehouse planner bij en van ’s werelds grootste logistieke dienstverleners.

Taxx Lifestyle is afgeleid van mijn achternaam. Ik heet Tax met mijn meisjesnaam en daar zette ik een extra ‘x’   achter.

Naast haar webshop Taxx Life Style, blogt ze ook nog op Taxx Life Blog om wat meer naamsbekendheid te krijgen en op die manier mijn spullen uit haar super leuke webshop te promoten. Daarnaast schrijft ze ook over duurzaamheid en financiën, gewoon omdat ze dit erg leuk vindt.

Handgemaakt

Miranda maakt mooie vintage papieren slingers met teksten; bijvoorbeeld namen, verjaardagsteksten en ander gelegenheidsteksten. Alles is mogelijk. Ook verkoopt ze originele waxineblokjes gemaakt van pallethout. Sommige beschildert ze zelf en andere laat ze weer ruw. Vooral degene met nog de industriële stempel er op past mooi in een industrieel interieur.

slingers handgemaakt

Hoe is het ontstaan?

Miranda is altijd al erg creatief geweest maar toen de kinderen kwamen werd het gewoon wat minder. Toen het allemaal wat makkelijker en rustiger werd begon de creativiteit weer te kriebelen en begon ze in juni 2014 haar blog Taxx Lifestyle, waar ze handgemaakte dingetjes liet zien. In februari 2015 maakte ze deze unieke slinger als probeersel voor mijn jongste zoon.

Dat voelde gelijk goed, dat het een blijvertje werd.

Het pallethout komt eigenlijk een beetje door de branche waarin ik werk. In april 2016 heb ik er een echt onderneming van gemaakt met een KVK-nummer, maar achteraf gezien was dat misschien niet echt nodig. Gezien de omzet die ze draait, maar wie weet..

waxinelichtje pallethout

Tijd & Werk 

Het is verschillend hoe lang Miranda met haar producten bezig is. Het ligt natuurlijk ook aan de aantal bestellingen die ze krijgt. Voor haar webshop is dat ongeveer één a twee uur per week. Vroeger maakte ze naamborden, maar daar was ze al gauw een paar weken mee bezig. Elke avond een half uurtje, maar toch…

Dat is ook één van de reden dat ik daar mee gestopt ben.

Daarnaast blogt ze ook nog! Daar is ze ongeveer vijf uur per week mee zoet. Maar wel heel leuk om te volgen en te lezen.

Uniek handwerk

Met een gemiddelde slinger is Miranda een uur bezig, als het een wat langere tekst is, dan twee uurtjes. De slingers worden gemaakt van boekpapier en met de hand op maat gesneden en gesjabloneerd.

De houten waxineblokjes maakt Miranda meestal in voorraad samen met haar man. Dan zijn we een uurtje bezig met alleen maar gaten boren voor de waxinelichtjes.

Steun & dromen

Haar man is erg betrokken bij het gezin en doet veel met de kinderen. Haar vriendin waar ze echt mee kan sparren over ideeën en dromen, ziet ze helaas te weinig. Dat mist Miranda wel

slinger babyshower

Over dromen gesproken, heeft Miranda wel een droom dat haar producten wat meer bekendheid zouden krijgen. Bijvoorbeeld echt als product in een winkel! Want deze slingers zijn toch te leuk!  Ze is trouwens te vinden op Facebook en Instagram!

    

   

 Wij mogen een slinger naar wens verloten!! Hoe gaaf is dat! Deze toffe slinger kun je gebruiken voor: verjaardag, babyshower, geboorte etc.. Check snel onze Facebookpagina of Instagram om mee te doen!

  

   

  

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *