De babykamer van Mirthe

In de serie “de babykamer van”, lees je over verschillende babykamertjes.
De één nog mooier dan de andere, maar soms moet je ook praktisch inrichten.
Want wat als de ruimte niet zo groot is?
Deze keer het prachtige kamertje van Mirthe.
Rustig, maar toch ook erg gezellig ingericht!

 

 

 

STIJL|
De ruimte is niet zo groot, waardoor Anna bewust koos voor een lichte en rustige stijl. Niet te felle kleuren of spullen, want daardoor zou het kamertje kleiner lijken. Ze had bepaalde ideeën gezien en de kleur moest voor beide geslachten te gebruiken zijn. Mintgroen was erg populair in de periode dat ze zwanger was, dus die werd de basis van het geheel.

 

En aangezien wij niet wisten wat we zouden krijgen was het ook een neutrale kleur, het past bij een jongetje maar ook bij een meisje.

 

 

MEUBELS|

Ze had al een paar keer een babykamer gezien met meubels met een strand look. Ze vond deze meubels meteen bij haar passen dus wist ze waar ze naar moest zoeken. Samen met een vriendin zocht ze het het behang uit bij Coenen. De aankleding en het behangen van de muur heeft ze met haar moeder gedaan, die ook erg handig is.

 

 

 

 

INRICHTEN|
Samen met haar man heeft ze gekeken hoe ze het beste de meubels konden neerzetten, hierna heeft ze alles eigenlijk zelf verder ingericht. “Zo leuk om te doen, de eerste babywas in de kast leggen, de commode inrichten. Samen met mijn moeder de wieg bekleed, waar mijn man als baby nog in heeft gelegen. Dat zijn bijzondere momenten. Toen het af was, keek ik elke dag even om het hoekje de babykamer in”, vertelt Anna. 

 

Ik kon niet geloven dat daar straks een baby kwam te slapen. Nu is ze niet meer weg te denken!

 

 

PRODUCTEN|
Al vanaf het begin dat ze zwanger was, wist ze welke meubels Anna op de babykamer wilde. Ze ging op internet zoeken, want in winkels kon ze het niet vinden. En als ze uiteindelijk een winkel had gevonden, waren de meubels peperduur!

 

Op Marktplaats vond ze haar babykamer, precies zoals ze wilde! Maar nog niet iedereen wist dat ze zwanger was.. Hoe ga je dan meubels ophalen voor een babykamer?! Met een smoes haalden ze hun spullen op. Geen tuinset, maar meubels voor de babykamer!

 

We hebben op een zaterdag met een smoes “we gaan een tuinset ophalen” (nog niet iedereen wist het namelijk) met de bus van mijn vader de babykamer opgehaald. Het was in perfecte staat dus ik was helemaal happy!

 

UNIEK & MOOI|
In het kamertje hangt een bijzonder truitje. Het truitje wat boven de commode hangt, heeft haar man vroeger als baby aangehad, hoe schattig is dat!

 

 

De kast in de kamer is net even wat anders dan een simpele rechte kast. En ze kan er heel veel kleertjes in kwijt. Daarnaast is Anna erg blij met de print op de muur. Als Mirthe gaat slapen of wakker wordt, moet ze eerst even de diertjes aanwijzen op de muur.
Ja ik ben erg blij met het resultaat.
Ze zou het nu wel wat meer gerichter willen inrichten als meisjeskamer, maar dat doet ze toch maar niet. Begin volgend jaar wordt  Mirthe 2 jaar en krijgt ze een grotere kamer. Hier heeft ze wat meer ruimte om te spelen en een groter bed. Dus nu eerst lekker inspiratie opdoen voor haar nieuwe kamer! 

 

Wat een mooi kamertje Anna!
Jullie hebben het prachtig ingericht.
Bedankt dat we Mirthe haar kamertje mochten delen! Liefs, A & G

Volg ons via Bloglovin

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *