·

Het perfecte Instaplaatje door presets in Lightroom!

Hoe komen ze toch aan die mooie foto’s en overgangen op Instagram? Prachtige interieurfoto’s of portretten van kinderen die perfect overlopen in elkaar.. Je zou denken dat ze net een fotografie cursus achter de rug hebben.

Naast creatief zijn met stof, mag ik ook graag foto’s/films maken en bewerken. Zo heb ik ooit mijn eigen trouwfilm bewerkt, die ik helaas kwijt ben geraakt. Ik had me verdiept in een filmprogramma (dankzij mijn broer die heel handig met computers is) en creëerde zo een professionele trouwfilm. Zodra ik iets interessants vind kan ik me daar uren in verdiepen… Zo kwam ik dus ook terecht bij de app Lightroom.

Presets wat zijn dat?

Overal las ik over presets.. Presets is gewoon een Engels woord voor voorinstellingen. Je kunt voorinstellingen kopen, zelf maken en gratis op internet opzoeken. Deze voorinstellingen kun je gebruiken om elke foto voor te bewerken. Dat betekent dat Lightroom elke foto op dezelfde manier aanpast. Dus hierdoor lijken de kleuren op al de foto’s die bewerkt zijn met dezelfde presets vaak hetzelfde (als je de foto hebt gemaakt onder dezelfde omstandigheden). Dus voor een mooie Instagramfeed is dat wel erg handig! Je creëert rust, professionele uitstraling en hebt een soepele overgang in je foto’s. Een foto die je hebt gemaakt in meer licht kan er weer anders uitzien en daarom noemen ze het voorinstellingen/presets. Je kunt na de presets de foto natuurlijk nog beter bewerken.

Je eigen presets maken

Als je een foto geheel zelf hebt bewerkt en je dit wilt gebruiken bij andere foto’s, kun je deze bewerkingen opslaan tot presets. Je gaat naar voorinstellingen en klinkt daarna op gebruikersinstellingen. Dan op de drie puntjes en hier kun je de bewerkingen opslaan.

presets

Bij gebruikersvoorinstellingen kun je je presets een naam geven. Hier kun je dus al je bewerkingen weer terug vinden. Maar er staan ook al veel voorinstellingen in!

lightroom app presets

Als je je eigen presets hebt gemaakt, kun je deze gebruiken voor al je foto’s en zo heb je een creëer je een mooi plaatje voor je Insta account als je dat leuk vindt. Je kan ze ook kopen, dan heb je er zelf geen werk aan, maar er zijn ook genoeg te vinden op internet. Als je presets hebt gedownload moet je ze bij voorinstelling importeren. Daarna kun je ze gebruiken voor alle foto’s!

Succes!

Ondertussen ben ik alweer bezig met het uitproberen een andere app!? Check onze Instagram maar eens!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *