·

Tule rokje naaien

Het is ook alweer twee jaar terug dat ik een geweldig setje naaide voor een baby! Het truitje bedrukte ik met mijn plotter en het haarbandje maakte ik met de lijmpistool.

Iets waar ik nog steeds trots op ben! Want hier naaide ik voor het eerst een tulen rokje voor een kleine baby. Dat was nog best wel een uitdaging. Het heeft me destijds heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Maar het resultaat mocht er zijn!

Ik gebruikte onze eigen handleiding die ik schreef voor G. Brouwer.

De handleiding voor het tulen rokje kun je hier vinden.

Zeker als je niet weet wat voor kraamcadeautje je wilt geven.. Is het leuk om iets zelf te gaan maken. Dit setje is toch geweldig!!

Kies voor zachte, fijne tule en eronder heb ik gekozen voor een zacht stukje tricot. Ik gebruikte de tricot eigenlijk als voering, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander soort stof kiezen. Tricot is zacht en rekbare stof en daarom fijn voor baby’s.

Ik had hier gekozen voor klein elastiek dat je ook wel gebruikt voor in het haar. Omdat ik er graag een bijpassend haarbandje bij wilde maken.

Maar persoonlijk zou ik aanraden om iets breder elastiek te gebruiken, omdat dit toch wat makkelijker op de stof te naaien is.

shirt bedrukken glitterflex

Het shirtje bedrukte ik met gouden glitterflex dat iets dikker is en hierbij gebruikte ik natuurlijk mijn plotter: Brother scan’n cut machine om het hart uit te snijden.

Het haarbandje maakte ik van hetzelfde elastiek en hiervoor gebruikte ik een lijmpistool om het aan elkaar te zetten. Daarna zette ik met de lijmpistool de bloem erop.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *