· ·

Vreemde slaaphouding van baby! Why? Zo zit dat!

Je dreumes ligt het liefst met zijn hoofd tegen het hoofdeinde van de ledikant. Best een vreemde slaaphouding toch? Al leg je ze in het midden weg, toch kruipen ze weer naar boven. Hoe komt dat toch? En waarom vinden ze dit toch zo fijn?

 

vreemde slaaphouding

 

Onze dreumes ligt ook het liefst tegen het hoofdbord van de ledikant. Al leg ik hem helemaal onderaan, toch kruipt hij weer met zijn hoofd tegen het hoofdeinde aan. Soms horen we een harde bonk midden in de nacht, waardoor hij wakker wordt. Voorheen begon hij dan te huilen.  Dan waren de nachten best vermoeid. Maar gelukkig is hier een oplossing voor! Ben je er helemaal klaar mee? En wil je gewoon dat jouw kleintje eens doorslaapt? De newborn slaapgids helpt je bij het laten doorslapen van jouw kleintje! De ultieme slaapgids koop je hier!

Tegenwoordig slaapt hij gelukkig door en komen wij ook weer aan onze slaap toe..

Vaak had hij dit ook met zijn ochtend en middagslaapje. Na een half uur stootte hij zijn hoofd en ja hoor.. weg middagdutje… Pas later bedacht ik me dat hij lekkerder sliep bij mijn ouders, dan thuis. Hoe kwam dat toch?

Veel baby’s zoeken geborgenheid, waardoor ze helemaal naar het hoofdeinde toe kruipen. Ze slapen met hun rug of hoofd het liefst er tegenaan. Er zijn zelfs baby’s die zichzelf in slaap ‘bonken’.  Het schijnt dat het ze een gevoel geeft net als in de baarmoeder, waar ze ook met hun hoofdje tegen de ‘kant’ aan kwamen.

Toch niet zo vreemd die slaaphouding! 

Maar dat wakker worden is best vervelend. Vooral als je baby of dreumes zich het liefst in slaap bonkt. Toen begon ik na te denken..

Bij mijn ouders staat een campingbedje! En een campingbedje is natuurlijk zacht.. Geen harde hoofdborden of voeteneind. Waardoor een kind zich niet kan stoten! De ideale oplossing! Met een slaapzak aan voelen ze zich helemaal geborgen en veilig. Het fijne van een slaapzak is dat ze ook nog eens lekker warm blijven!

Meer weten over ouderschap, kinderen en baby´s? Neem dan eens hier een kijkje voor meer!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *