Het speelhoekje van…

 De nieuwe serie:” Het speelhoekje van..'”  Het ene speelhoekje is nog leuker dan de andere. Wekelijks delen we verschillende hoekjes. Waarom is een speelhoekje zo handig? En wat heeft het eigenlijk voor nut!  Hoe kun je een speelhoekje leuk inrichten.. Je leest het hier!

 

Krystle is blogger van de mama/lifestyle blog Batboy (https://www.batboy.nl). 
Ze komt uit Hengelo, maar ze is samen met haar man 10 jaar geleden naar Duitsland verhuisd
(net over de grens). Alle drie haar kinderen zijn in Duitsland geboren. 
De speelkamer

In de woonkamer hadden we een speelgoedkist staan, maar de hele woonkamer lag altijd bezaaid met speelgoed. Met 3 kinderen komt er steeds meer speelgoed en de speelgoedkist werd al snel te klein 😉 .

 

 

Mijn man kwam op het idee om een speelkamer te maken en aangezien we beneden een echte rommelkamer hadden (waar we steeds van allerlei spullen neer kwakten) besloten we om deze kamer om te toveren tot speelkamer.

Mijn oudste zoontje speelt graag met LEGO en toen onze jongste een klein LEGO steentje in de woonkamer vond en er bijna in gestikt was besloten we dat ons oudste zoontje in de speelkamer met zijn LEGO kon spelen.

 

Speelgoedkast

Ik wilde graag een stoere speelkamer in zwart/wit en kochten meubels bij Ikea. Voor het vele speelgoed wat we wilden opbergen maakte mijn man een  speelgoedkast van ruim 4 meter lang en deze staat ook helemaal vol! Er liggen ook wel spullen van mij in, maar het meeste is van de jongens.

 

 

 

 

Een tafel waar ze aan kunnen zitten om te bouwen met LEGO, te knutselen of te tekenen vind ik wel dat dat er in hoort te staan en natuurlijk opbergruimte voor het speelgoed. Daarnaast is er nog genoeg plek op de grond om bijvoorbeeld een kleed neer te leggen waar ze met hun auto’s op kunnen spelen.

Enthousiast

Ons oudste zoontje was de eerste die er dagelijks gebruik van maakte en hij vond het helemaal geweldig toen de kamer klaar was! Hier kon hij spelen, zonder dat hij last had van zijn kleine broertjes.

 

 

In het begin twijfelde ik over een speelkamer, want ik vond het wel ‘zielig’ dat ze daar alleen moesten spelen, maar het was een hele goede beslissing. Ze maken er dagelijks gebruik van en het verveeld nooit, want alles waar ze mee willen spelen ligt in deze kamer. Ze ruimen alles weer netjes op wanneer ze er niet meer mee spelen, want het moet wel een speelkamer blijven en niet weer een rommelkamer!

De woonkamer ligt ook niet meer bezaaid met speelgoed en daar ben ik ook super blij mee!

 

Wauw Krystle, wat is het mooi geworden! Bedankt dat we deze mochten delen!

Liefs, Alice & Geke

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *