Haarstrikje maken met gratis patroon

Een haarstrikje maken? Glitter strikjes in het haar zijn altijd erg leuk! En weet je dat ze simpel te maken zijn? Wij maakten een nieuw patroon die net even iets anders valt dan een gewoon haarstrikje.

Toffe haarstrikjes geven net even dat extra aan een kledingstuk. Vooral tijdens de Kerst mogen glitters en glamour! Hoe leuk is het om een paar strikjes zelf te maken en dit is helemaal niet moeilijk! Laatst kocht ik glitterleer bij de Action! Daarvan maakte ik al eens een paar leuke haarspeldjes. Maar je kunt het ook maken van vilt of andere soort stof! Deze strikjes zijn net even anders! Wees creatief!

Wat heb je nodig?

 • Leer/stof of vilt
 • klemmetjes
 • patroon (zie hieronder)
 • schaar
 • Lijmpistool

Naast deze handleiding hebben we ook een leuk filmpje gemaakt, zodat je precies weet wat je moet doen!

Je kan natuurlijk ook het strikje maken voor andere gelegenheden. Een leuk haarstrikje bijpassend bij een nieuw jurkje of bij een stoere outfit. Bij de Hema, Wibra of Zeeman liggen ook altijd leuke restjes vilt of stof. Hiermee kun je ook deze toffe strikjes maken.

Haarstrikjes

Stap 1

Knip de patroondelen uit en kijk welke stukken je het mooist vindt.

Stap 2

Trek de patroondelen over op de achterkant van de stof met een pen of potlood, zodat je het niet ziet als je het strikje in elkaar zet.

Stap 3

Vouw de delen van de strikjes naar binnen en lijm deze in het midden vast. Daarna lijm je alles aan elkaar en zet er een speldje of elastiekje tegen aan!

Strikjes haar diyWil je graag het patroon voor de Cameo Silhouette? Hieronder is het patroon in svg. bestand te vinden.

Met een plotter kan je de patroondelen laten uitsnijden. Het mesje kan hierdoor wel wat botter worden en test eerst even goed de snij instellingen.

22 reacties op “Haarstrikje maken met gratis patroon

 1. Natasja Hageman zegt:

  Wat een leuke site en wat fijn dat het zo duidelijk word uitgelegd. Ik zou graag het silhouette cameo bestand ontvangen.

  Hartelijke groet,

  Natasja Hageman

 2. Pingback: Strik maken voor Kerst? Zo doe je dat! - VanZussies

 3. Pingback: Wat is een snijplotter en wat kun je er allemaal mee? - VanZussies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *