· ·

Haarstrikje maken met gratis patroon

Een haarstrikje maken? Glitter strikjes in het haar zijn altijd erg leuk! En weet je dat ze simpel te maken zijn? Wij maakten een nieuw patroon die net even iets anders valt dan een gewoon haarstrikje.

Toffe haarstrikjes geven net even dat extra aan een kledingstuk. Vooral tijdens de Kerst mogen glitters en glamour! Hoe leuk is het om een paar strikjes zelf te maken en dit is helemaal niet moeilijk! Laatst kocht ik glitterleer bij de Action! Daarvan maakte ik al eens een paar leuke haarspeldjes. Maar je kunt het ook maken van vilt of andere soort stof! Deze strikjes zijn net even anders! Wees creatief!

Wat heb je nodig?

  • Leer/stof of vilt
  • schaar
  • Lijmpistool

Naast deze handleiding hebben we ook een leuk filmpje gemaakt, zodat je precies weet wat je moet doen!

Bekijk ons instructiefilmpje hier: https://www.youtube.com/watch?v=Mr2UKcdhGDw

Je kan natuurlijk ook het strikje maken voor andere gelegenheden. Een leuk haarstrikje bijpassend bij een nieuw jurkje of bij een stoere outfit. Bij de Hema, Wibra of Zeeman liggen ook altijd leuke restjes vilt of stof. Hiermee kun je ook deze toffe strikjes maken.

Haarstrikjes

Knip de patroondelen uit en kijk welke stukken je het mooist vindt. Trek deze over op de achterkant van de stof, zodat je het niet ziet als je het strikje in elkaar zet.

Lijm alles aan elkaar en zet er een speldje of elastiekje tegen aan!

Strikjes haar diyVergelijkbare berichten