·

Meer dan 20 ideeën voor restjes stof.

Restjes stof bewaren, weggeven of weggooien? Twijfel je om de restjes weg te gooien of nog een keer te gebruiken? Dan is deze blog voor jou! Wij zetten meer dan 20 leuke naai ideeën op een rij.

1. Wattenschijfjes

Mijn favoriet; Wattenschijfjes, maar dan vast stof! Dus ook nog eens duurzaam en heerlijk zacht voor je gezicht. In onze gratis e-book staat een patroon voor deze schijfjes(blz. 27). Je naait badstof met katoen aan elkaar met een zigzagsteek.

Tip: je kunt ook oude sweatshirts en handdoeken gebruiken!

2. Spelden kussentje

Die kun je met naaien niet genoeg hebben toch? Een speldenkussen! Deze vind je ook in het gratis e-book van ons, op bladzijde 26! Maak een nieuw spelden kussentje. Rond, vierkant.. net wat je wilt.

3. Knuffel

Ons zoontje was/is er helemaal verzot op. Zijn handgemaakte knuffel! Dino Jacky ligt nog steeds op zijn bed. Met restjes stof kun je ook prima een knuffel naaien. We hebben een aantal leuke knuffels op een rij gezet. Waaronder die van onszelf:

Je hebt gezocht naar dino – VanZussies

Wallace the Whale Plush Pattern | AllFreeSewing.com

Knuffel Maken Inktvis – Gratis Naaipatroon » Stoffen.net

De Dromenfabriek – Gratis naaipatronen kinderkleding: Gratis patroon knuffel “Walvis”

4. Draadhouders

Deze kwam ik tegen op Pinterest. Wat een handig idee, die moet ik met jullie delen. Draadhouders! Je zal vast wel denken, wat bedoelt ze daar nou mee? Maar een organisator van al je draden is wel ideaal.. Denk aan al die draden die vaak door elkaar liggen: telefoonladers, oordopjes, koptelefoons… Met een klein stukje stof, kun je al hele leuke draadhoudertjes maken zoals deze: Eenvoudig naaiproject voor beginners, koordbewaarders | Zuinig familiehuis (frugalfamilyhome.com)

5. Make up tasje

Een make-up tasje.. Wie wil die nou niet! Heb jij er zelf al één, geef er dan eens één handgemaakt cadeau. Met het maken van een tasje, leer je gelijk hoe je een rits in moet zetten en het is ook nog eens leuk om te doen. Voorbeelden zijn er genoeg te vinden, maar voor de beginners is deze wel erg leuk: Tasje met Rits – Gratis Instructies (wunderlabel.com)

6. Kussentje

Kussentjes maken.. Vierkant, rond of juist een leuke andere vorm. Een kussen voor op een kinderkamer kan allerlei vormen hebben, van een maan tot vlinder. Vergroot een simpele tekening en maak een leuke kussen!

7. Vlaggetjes

Kleine vlaggetjes of grote vlaggen.. Het maakt niet uit, maar het staat altijd feestelijk! Ooit heb ik voor onze zoon een vlaggenlijn gemaakt met zijn naam erop. Elke verjaardag wordt deze weer gebruikt en als de lijn vies wordt, dan kun je hem gewoon uitwassen.

8. Haarstrikjes

Maak leuke haarstrikjes! We hebben hier al eens een blog over geschreven. De haarstrik van glitterleer is ook prima te maken van stof! Check de blog hier.

restjes stof idee
Bron: Pinterest
9. Geurzakje

Voor een geurzakje heb je maar een klein stukje katoen nodig. Je kunt een vierkantje (net als het speldenkussen) aan elkaar naaien en deze vullen met rijst. De rijst besprenkel je met een een beetje etherische olie. Dit is de ideaal oplossing om je parfum te verspreiden in je huis, auto of kasten.

10. Deurstopper

Een deurstopper maken voor de kinderkamer? Deze vond ik leuk: DIY: Deurstopper kinderkamer – Lady Lemonade

11. Patroon gewichtjes

In plaats van spelden gebruiken, kun je ook patroon gewichtjes maken. Deze zet je op het patroon, zodat het papier niet verschuift tijdens het knippen. Kijk hier voor meer uitleg: DIY Patroongewichtjes – Naailes Eindhoven (naaicursuseindhoven.nl)

12. Slabbetje

Voor een slabbetje heb je vaak niet zo heel veel stof nodig. Vooral voor de bandana bib kun je een leuk reststofje gebruiken. De bandana bib kun je hieronder vinden.

Meer ideeën?

13. Pan covers

14. Slaapmasker

15. Warmte kussen

16. Slinger met repen stof

17. Haarband

18. Scrunchie

19. Haarbandje: By MiekK: DIY – Armband van StofRestjes

20. Poppenkleertjes

21. Portemonnee

22. Telefoonhoesje

23. Knikkerzak

24. Bijtring

Vergelijkbare berichten