· ·

DIY- Haarstrikjes met gratis patroon

Super, leuke haarstrikjes van glitterleer of stof zelf maken? DIY je eigen haarstrikjes! Hier vind je het gratis patroon en uitleg. Weet je dat ze eigenlijk makkelijk te maken zijn? Het leer ligt af en toe bij de Action in de schappen en kun je ook vinden is stoffenwinkels!

Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar haarstrikjes.. Laat staan om ze zelf te maken, omdat ik twee jongens heb. “Wat moet ik dan met haarstrikjes?”

Maar ik had bij de Action glitterleer meegenomen en het leek me wel eens leuk om haarstrikjes te maken om te kijken in hoeverre het goed bleef zitten met mijn pas gekochte lijmpistool (echt fan van deze!)

haarstrikjes maken

Dit leer is niet te dik, waardoor het knippen makkelijk gaat. Bij Aliexpress heb ik een aantal clipjes besteld, veren en steentjes om er bovenop te doen. Als je ze wilt verkopen, zou ik zeker gelijk meerdere clipjes bestellen en pareltjes voor erop te plakken.

Wat heb je nodig:
Diy haarstrikjes: zo maak je ze

Knip de strikjes volgens het patroon uit. Je kan kiezen om het in 1 kleur te doen of gebruik te maken van verschillende kleuren.

De gehele instructie is te volgen in het filmpje!

Wil je het zonder veer of steentje doen, dan knip je een reepje en plak je die op de plek van de veer. Maak het daarna vast aan de achterkant met een beetje lijm.

Bekijk het filmpje

Een leuke haarstrikje kopen? Terwijl je het zelf kan maken? In deze blog vertellen we je over hoe je heel makkelijk een haarstrikje kan maken. En een haarstrikje is zeker een toevoeging aan een outfit van een meisje. Met de clipjes blijft het strikje prima zitten. De pareltjes of steentjes voegen net even dat extra elegante aan de strik.

Een strik maken voor Koningsdag

Niet alleen met glitterleer, maar ook met lint kun je hele leuke strikken maken! Je hebt ongeveer 30 cm breed lint nodig, maar smaller kan ook, maar neem dan +- 40 cm voor het maken van een leuke dubbele strik.

Voor deze strik heb ik stukjes flex gebruikt, die ik erop heb gedrukt.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *