Waarom doelen maken voor een nieuw jaar?

Doelen 2024… Elk jaar maak ik voor mezelf een aantal doelen die ik graag wil bereiken. Vorig jaar deed ik dit ook, maar er kwam niet heel veel van terecht.. Dit jaar zou ik wel graag een paar leuke kledingsets voor onze jongens willen maken.

Waarom doelen maken voor een nieuw jaar?

Doelen maken geeft een bepaalt soort drive en je krijgt er energie van. Het stellen van doelen geeft ook nog eens focus. Door je te concentreren op het einddoel weet je waar je voor werkt en ben je in staat om het doel daadwerkelijk te bereiken. Daarnaast weet je ook heel goed wat je wel en niet moet doen om je doel te bereiken.

doelen 2024

Vanzussies stond vorig jaren een beetje stil en dat vond ik wel jammer. We kregen problemen met de host en ik raakte veel blogs kwijt. Ik was er een beetje klaar mee en ik had nog maar weinig zin om de site door te zetten. Daarnaast was ik doelloos en probeerde ik van alles, maar mijn focus was weg… Daarom stelde ik een doelenblad op.

Ambitieuze doelen stellen

Het stellen van ambitieuze doelen helpt om je hoogste doel te bereiken. Je wordt uit je comfortzone gehaald en daardoor bereik je dingen waarvan je niet eens wist dat je ze kon. Voorgaande jaren leerde ik mezelf aan om patronen digitaal te maken en deze steeds te verbeteren. Als je me vijf jaar terug had gezegd dat ik ooit zelf patronen zou maken, zou ik je niet geloven…

Dit jaar hoop ik vooral verder te gaan met leuke, simpele patronen voor beginners. Als je iets wil leren, kun je dat! Het heeft allemaal te maken met doorzetten en een stukje discipline.

Wil je starten met naaien of ben je nog een beginner? Wij hebben een gratis e-book gemaakt! Achterin het e-book staan leuke planners om te starten met naaien!

Motivatie

Doelen maken motiveert! Het motiveert om ’s morgens (eerder) op te staan voor je doel! Het motiveert om beter te worden ergens in. Maar hoe hou je nou die motivatie vast, als het even niet meer lukt.. Je kunt je doelen bijhouden in een of notitieboek.. Zo zie je of je vooruitgang hebt geboekt en waar het nog beter kan.

Wat levert het je op?

Ik denk dat het wel één van de belangrijkste redenen is.. Dat je rust in je hoofd krijgt. Als je niet weet waar je naar toe werkt, doe je zomaar wat. Je gevoel gaat alle kanten op en er komt geen rust in je hoofd. Doelen stellen en volgen, helpt om je gedachten te ordenen. Naast de rust, geeft het ook inzicht in jezelf en je processen.

Succes met het maken van jouw doelen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *