·

Op zoek naar een tuintafel? Vind zo de juiste!

Als het straks weer mooi weer is, is het fijn om lekker buiten te kunnen chillen! Je zou niet denken dat een tuintafel zo belangrijk kan zijn voor het zit of eet gedeelte in je tuin! Maar dat het is het wel! Het zet namelijk gelijk een stempel! Het is dus goed om na te denken wat voor soort tuintafel er in je tuin komt!

De afgelopen maanden zijn we hard bezig geweest om van onze tuin een gezellig plekje te maken. Van iets vol met tegels, een grote schuur en overkapping aan het huis waar we niets mee deden… Naar een gezellige tuin waar we de juiste combinatie gevonden hebben tussen tegels, beplanting, overkapping en zelfs nog een schuur. Benieuwd hoe we dat hebben gedaan?

Lees dan hier de 5 tips om van je tuin een gezellige plek te maken!

Er is nu eindelijk speelruimte voor de kinderen, een heerlijke plek om te zitten (ook in de zomer) en de bomen die zorgen voor sfeer! We zijn er alleen nog niet uit of we de tuinmeubels zo willen houden. Vooral de tuintafel met het glas vinden we minder praktisch met kinderen. Als je er water op laat liggen, droogt het in een kring op. Natuurlijk is er wel verschil in kwaliteit.

Functie van de tafel.

Denk jij ook na over de aankoop van (nieuwe) tuinmeubels? Kijk dan vooral eerst naar de wordende functie van je tuintafel en zit of eetplek!

Waarom is dat nou zo belangrijk? Dat dachten wij dus eerst ook! Handig leek het ons zo’n hoge tuintafel met glas. Het was makkelijk.. stond erg mooi. Plus dat het ook nog eens fijn was om aan te eten. Een hoge tuintafel is dus heerlijk om te tafelen met familie en vrienden, maar we missen wel een lekker ontspanplekje. Bij een hoge tafel heb je ook hoge stoelen of banken nodig. Hierdoor creëer je al snel een ‘eetplek’ in plaats van een gezellig chill plekje!

Lekker tafelen

Een hoge tafel is dus handig als je buiten vaak gaat eten. Het eet namelijk een stuk fijner dan een lage tafel. En trouwens tegenwoordig is er zoveel keuze in tuintafels! Er zijn tafels met glas, die je zo kan afvegen, kunststoffen tafels die tegen het weer kunnen, houten tafels of van bamboe en zo zijn er nog veel meer. Maar wil je juist een gezellig en sfeervolle hang out plekje creëren, kijk dan eerst naar de materialen en hoogte van de tafel.

tuintafel

Kwaliteit

Natuurlijk is er ook nog verschil in kwaliteit van de materialen. Kijk goed naar welke materialen stevig zijn, want de tuintafel staat altijd buiten. Kunststof is er in verschillende diktes, net zoals hout. Kijk eerst goed waar het tegen bestand is en op welke plek de tafel komt te staan. Dan kun je altijd nog de prijs gaan vergelijken. Maar… Je kunt beter goed investerenDaardoor moet hij goed bestand zijn tegen het zonlicht, regen en wind.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *