Wat te doen in vakantie?! Meer dan 10 tips!

De herfstvakantie staat weer voor de deur en zeker in deze tijd is het nog lastig om eens gezellig samen de deur uit te gaan! Daarom hebben we alle tips voor een zacht prijsje en gratis activiteiten om te doen op een rij gezet voor in de vakantie!

Laten we starten met de gratis activiteiten!

Het bos!

Wat is nou mooier dan het bos in de herfst! Jassen en laarsjes aan en lekker banjeren door de modder en plassen. Op zoek naar verschillende bladeren, paddenstoelen, takken en nog veel meer! Daarna thuis opwarmen met een kopje thee met koekjes. Om de kinderen even bij te laten komen kun jij lekker gaan voorlezen uit een mooi boek. Vooral jonge kinderen genieten hiervan!

Tips in de buurt: het Speelbos Urk, het Waterloopbos Marknesse , Het Natuurpark en Belevenissenbos in Lelystad.

Thuis Bioscoop

Een regenachtige dag? Die kun je wel eens hebben in de herfstvakantie. Maak van de woonkamer een Bioscoop! Gordijnen dicht, kussens en matrassen op de grond en zoek samen een mooie film uit! Hiervoor kun je ook eerst nog samen popcorn maken! Doe deze daarna in een toffe schaal, drinken op tafel en je hebt weer een hele leuke middag!

Kinderboerderij

Samen naar de kinderboerderij! Lekker spelen en ontdekken van de dieren! Aaien en knuffelen in de binnenruimte met cavia’s, konijnen en nog veel meer! Vaak hebben ze ook nog een speeltuin erbij! Een van onze favorieten maar wel iets verder weg is de kinderboerderij van Zwolle. Deze zit aan het park, waar de kinderen ook nog lekker kunnen rennen en spelen. Maar ook een dikke tip is de kinderboerderij in Emmeloord!

Geocaching

Nog nooit eerder gedaan! Maar dit gaan er zeker proberen in de vakantie! Lijkt me vooral leuk voor de wat oudere kinderen! Er zijn namelijk miljoenen schatten verstopt! Hoe het werkt? Check het hier!

Rondje speeltuinen

Een rondje speeltuinen door de stad of het dorp! Neem wat lekkers mee voor onderweg en fiets samen de speeltuinen af! Ontdek nieuwe speelplekken en ga zelf lekker op een bankje zitten of doe gezellig mee! Tip: speeltuin Rutten of Espel.

Herontdekken oud speelgoed!

Heb jij ook de helft van het speelgoed opgeruimd op zolder of ergens anders? Haal dit weer voor de dag en stal het uit. Maak een mooie speelruimte in de woonkamer of op de keukentafel en speel zelf mee. Wat ook leuk is, is ruilen met een vriendin die kinderen heeft van dezelfde leeftijd en blaas het oude speelgoed nieuw leven in!

Hutten bouwen in huis

Maak van de tafels een hut met allerlei oude dekens. Ga er samen boekjes lezen, soldaatje en indiaantje spelen of lekker thee leuten! Kinderen vinden dit vaak fantastisch! Het liefst lekker spelen met jouw spullen! Een beetje schmink en wat verkleedkleren maakt het helemaal echt.

Uitwaaien op het strand

Laat de kinderen een plastic tas versieren en span er een lang touw aan. Voila..een zelfgemaakte vlieger! Neem het mee naar het strand of de dijk en laat de kids lekker rennen en uitrazen! Even zelf lekker uitwaaien en de kinderen hebben dikke pret!

Low Budgettips

 • Hans en Grietje, Zeewolde
 • Hanneke´s pluktuin, Biddinghuizen
 • Duinen Zathe, Appelscha
 • Kabouterbos, Dronten
 • Fruitpluktuin, Lemmer/Rutten
 • Spettertuin, Lelystad
 • Fruit plukken bij Vink, Kraggenburg
 • Almere Jungle, Almere
 • Speelpark Sybrants
 • De koperen ezel, Epe
 • Dinoland, Zwolle
 • Orchideeënhoeve Luttelgeest,
 • Speel en doe park; de Voorst, Kraggenburg
 • Zwembad, Joure
 • De Wieden, Sint – Jansklooster

Mooie momenten maak je samen! Geniet van een welverdiende herfstvakantie en stay save

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *