Lifestyle,  Ouderschap,  Persoonlijk

Fotoboek maken, zo heb je dat snel en handig gedaan!

Het is echt waar… Ondertussen staat mijn telefoon vol met foto´s en heb ik nog geen fotoboek gemaakt van onze jongste die alweer drie jaar is! Vast heel herkenbaar en zie je er net zoals mij tegenop om eraan te beginnen. Voorheen maakte ik mijn fotoboeken via een andere site en zat ik er weken mee bezig.. Het maken duurde veel te lang, vaak door de software of de foto’s die je niet makkelijk kan uploaden.. Ook nu zag ik er weer tegenop om er aan te beginnen totdat…

Ik een mailtje kreeg van fotofabriek.. Toch maar eens een kijkje nemen!

Super handig

Fotoboeken maken via Fotofabriek heb je echt zo gemaakt. De online software werkt snel en is handig. Op mijn telefoon uploadde ik de foto´s die ik wilde gebruiken naar mijn account en ging daarna via mijn laptop aan de slag! Je kan zelfs je foto´s van je Instagram en facebookaccount halen, zodat je deze in je fotoboek kan gebruiken. Ik hoop dat ze in de toekomst ook nog de functie erbij zetten voor de foto´s van een Google account.

Fotoboek

Veel keus & overzichtelijk

Het viel me direct op hoe makkelijk de software werkte en hoe snel het allemaal ook ging. In een avondje had ik mijn fotoboek in elkaar en de dagen erna ontdekte ik meerdere functies. Van frames tot aan keuze in schaduwen.. Het zit er allemaal in. Het is niet overweldigend, maar juist erg overzichtelijk. Je kunt alles makkelijk toepassen en zo weer ongedaan maken. Ook heb je nog de handige knop om op Fotofabriek je fotoboek automatisch te vullen. Dan heb je binnen no-time een fotoboek gemaakt!

Handige formaten

Als je begint met het maken van een fotoboek, moet je natuurlijk eerst een formaat kiezen. Ik koos voor de A4 liggend hardcover. Een formaat dat niet te groot is en stevig genoeg is om jaren mee te gaan. Het past makkelijk in de kast en er zullen later vast meerdere op komen liggen. Lastig vind ik wel dat je na de tijd niet kan veranderen. Als je bijvoorbeeld toch een andere kaft wil hebben, zal je weer een nieuw project moeten openen. Je moet dus van tevoren goed nadenken wat je wil en daar kun je dan mee aan het werk.

Kwaliteit/ Prijsverhouding

Het boek zag er mooi uit. De kleuren aan de buitenkant vond ik wat minder scherp dan dat ik gewend ben bij mijn eigen fotoboeken. Maar aan de binnenkant waren de foto’s prachtig en zagen er goed uit. Ze waren scherp en de kleuren waren zoals ze moesten zijn. Het boek zag er in het echt uit zoals ik gemaakt had via de site. Dus er waren geen verassingen. De dikte van de kaft en bladen zijn dunner, dan ik had verwacht. Maar voor dit geld een prachtig fotoboek.

Fotoboek maken
Leuk extraatje

Toen ik mijn fotoboek geupload had kreeg ik een mailjte met daarin het voorbeeld. In het voorbeeld kun je bladeren en bekijken hoe je fotoboek eruit komt te zien.

Er is natuurlijk nog meer dan alleen fotoboeken te vinden. Je kunt kiezen uit wanddecoratie, kaarten, foto´s en nog veel meer.

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking, maar heeft geen invloed op onze eerlijke mening hierover.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *