·

Peutervoetal: TikkieTakkie, voetbal speciaal voor peuters.

Van een vraag op Instagram tot voetbal geven aan jonge kinderen op zaterdag. Dit overkwam Jennefer toen ze op een dag een foto van haar zoontje Finn plaatste met de vraag: “Wanneer mag je op SVU? ” Hierdoor werd het idee voor peutervoetbal geboren.

Haar zoontje kon nog maar amper lopen, toen hij al een schop tegen een bal aangaf. Hij is nu helemaal voetbalfan!

Wat is Tikkie Takkie?

Tikkie Takkie is een soort voetbal speciaal voor peuters en kleuters op Urk. Omdat de kinderen meestal pas vanaf 6 jaar op een sport kunnen, heb je voor peuters en kleuters vaak niets. Terwijl het juist goed is voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

Wil je een keer komen kijken? Neem dan contact op: klik hier

Het hoofddoel van Tikkie Takkie is plezier. Er worden verschillende spelletjes aangeboden en de kinderen zijn vrij in wat ze doen. Natuurlijk proberen ze bij TT de kinderen zoveel mogelijk bij de les te betrekken maar er is geen moeten. Tijdens de les worden er voornamelijk voetbalspelletjes gegeven, maar daarnaast zijn er ook gymtoestellen neergezet. Duurt het spelletje voor een kind misschien wat te lang, mogen ze natuurlijk ook zwaaien in de ringen of klimmen in de touwen. Tijdens de lessen zijn ze 45 min intensief bezig met hun ouder(s).

Wat leren de jonge kinderen van Tikkie Takkie?

Tijdens de les leren ze van alles; omgaan met leeftijdgenootjes, verschillende spelvormen, winnen of verliezen en luisteren. Maar ook motorische en pedagogische vaardigheden door het grote aanbod van verschillende spelvormen. Tijdens de les staat peutervoetbal centraal, dus de meeste spellen worden aangeboden met bal aan de voet.

Lees hier meer over ontwikkeling van jonge kinderen.

Voor wie is het?

Voor kinderen vanaf 2 tot 5 jaar oud onder begeleiding van hun ouder (s). Het wordt op zaterdag aangeboden van 8:45 tot 9:30 voor de leeftijd 2 tot 3,5 jaar en van 9:30 tot 10:15 voor de leeftijd 3,5 tot en met 5 jaar.

Even alleen maar met je kind bezig zijn. We hebben het zo druk met van alles dat het soms heel moeilijk is om even een half uurtje vrij te maken voor onze kinderen.

Kom ook eens kijken bij een open dag!

Volg Tikkie Takkie via Facebook voor een gezellige open dag van Tikkie Takkie in sporthal de Noord op Urk. Kinderen (met ouders) mogen een les proefdraaien en kijken of ze het leuk vinden om zich op te geven. Daarnaast zijn er ook nog andere leuke activiteiten voor de kinderen.

peutervoetbal

Jij komt toch ook?!

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *