De handgemaakte producten van Pukkiez

In de serie handgemaakte producten van.. spreken we met eigenaren van een webshop of pagina op social media over hun handgemaakte artikelen. Deze producten worden met veel passie gemaakt en zijn vaak heel bijzonder. Deze keer Pukkiez in the picture.

Wie zit erachter deze leuke shop?

Dat is Daniëlle! Ze is 37 jaar, getrouwd met Peter en samen hebben ze een zoon van 7 en een dochter van 5. Ze wonen in een klein dorpje dichtbij Utrecht.

Hoe is Pukkiez ontstaan?

Op jonge leeftijd zat Daniëlle al achter de naaimachine om kleertjes te maken voor pasgeboren neefjes en nichtjes. Haar handige, creatieve moeder leerde Daniëlle de basistechnieken van de naaimachine. Jarenlang heeft ze er niets mee gedaan, totdat ze zwanger was van haar zoontje.

“Ik noem mijn kinderen altijd mijn pukjes. De stap naar Pukkiez als bedrijfsnaam was toen snel gemaakt!”  

Ze maakte een groot deel van zijn babyuitzet zelf. Vlak voor de geboorte van haar dochtertje besloot ze om die leuke spulletjes niet alleen meer voor haarzelf te maken. En dat was de start van Pukkiez. Daniëlle vindt het zo leuk om foto’s van haar klanten te krijgen.

Het geeft mij ontzettend veel voldoening om met liefde iets voor een klant te maken en dan te horen dat hij of zij er heel erg blij mee is.”

Wat voor producten verkoopt Pukkiez?

Daniëlle maakt handgemaakte, unieke kraamcadeaus van stof. Je kan het zo gek niet bedenken, maar Pukkiez verkoopt het! Van babycapes tot aankleedkussenhoezen, van luieretuis tot bijtringen, van naamslingers tot babynestjes, van bandana slabbetjes tot boxkleden, noem maar op!

Sinds kort maak ik ook speciale opbergzakjes voor Kanjerkettingen van kinderen met kanker.

Daarnaast is Pukkiez assortiment langzaam uitgebreid met andere leuke dingetjes, zoals feestslingers, rugtasjes en poppenspulletjes. Op de meeste van haar producten kun je een naam of letter laten plaatsen.

Wat maakt jouw product uniek?

Het cadeau of product probeert Daniëlle geheel naar wens van de klant te maken. Eigen inbreng van de klant vindt ze juist erg leuk! Samen met de klant wordt tot in detail de kleuren, patronen en stoffen overlegd. De naam van het kindje kan ook nog op het product geplaatst worden. Tevens hebben de stoffen een keurmerk.

Ik vind het leuk om samen tot een mooi ontwerp te komen.

Hoeveel tijd kosten de handgemaakte producten?

De producten worden vooral gemaakt als de kinderen op school zitten en soms nog in de avond. Gemiddeld besteedt ze zo’n 4 uur per dag aan haar webshop. Omdat elk product uniek is, heeft het ook een andere levertijd: “Een speenzakje of poppencape zou ik in een uurtje kunnen opleveren. Maar aan een speelkleed, babynestje, rugzakje of een feestslinger heb ik meer werk. Voordat ik aan een opdracht begin, maak ik een uitgebreid voorstel met kleur- en stoffenkeuzes. Daar gaat ook nog wel wat tijd in zitten.”

Wat zijn je dromen?

Op dit moment is Daniëlle blij met haar producten. Extra klanten zou natuurlijk mooi zijn, want dat geeft meer ruimte voor het uitproberen voor nieuwe producten. Haar gezin steunt haar in de ontwikkelingen: “Ze vinden het belangrijk dat ik doe waar ik gelukkig van word.”

Wat zou je nog graag willen?

Haar website wordt binnenkort uitgebreid met een webshop, waardoor het nog makkelijker wordt voor mensen om iets bij haar te bestellen.” Ik zou het wel leuk vinden als mijn producten een mooi plekje konden krijgen in een babywinkel of speelgoedwinkel. Maar dan niet zo’n super commerciële winkel van een grote keten, maar een authentieke met mooie, bijzondere spulletjes, die je niet overal vindt.”

Bedankt Daniëlle dat wij jouw webshop mogen uitlichten op onze blog! Helemaal fantastisch is dat Daniëlle een rugzakje gaat weggeven! Hieronder nog wat informatie daarover!

De rugzakjes worden met de handgemaakt en kunnen helemaal naar wens worden samengesteld.

De tasje worden vaak cadeau gedaan als kraamcadeau, maar zijn ook superleuk voor kindjes die voor het eerst naar de peuterschool of basisschool gaan. Ze zijn groot genoeg om wat kleine spulletjes in mee te nemen, bijvoorbeeld als gymtas of als tasje voor een tienuurtje.

is ie niet super gaaf!!

De tasjes worden van katoen gemaakt en ze hebben een binnenvoering. Hierdoor zijn ze wat steviger. De tasjes zijn ongeveer 42 centimeter hoog en 32 centimeter breed. Er zit een ophanghaakje aan de achterzijde van de tas. De tas kan gemakkelijk geopend en gesloten worden door middel van een treksluiting met een koord.

De winnaar van de actie mag zelf een tasje samenstellen bij Pukkiez. Geheel naar wens, eventueel met de naam van het kindje erop.  

Volg daarom Pukkiez en VanZussies!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *