·

De handgemaakte producten van… Jacki-O

In deze serie spreken we met eigenaren van een webshop of pagina op social media over hun handgemaakte artikelen. De producten worden met veel passie gemaakt en zijn vaak heel bijzonder. Deze keer Jacki-O in the picture. Wie zit er achter deze leuke producten en hoe komt het dat ze is gaan naaien! Neem gerust een kopje thee en ga er maar eens lekker voor zitten, want wij vertellen het je!

Het gezicht achter…

Jacobine, 29 jaren jong, gek op drop! Iets waar je haar echt voor wakker kan maken!! Ze is moeder van twee prachtige jongens Hylke (3) en Robbin (5 maanden).

jacki-o

Ze is een bezige bij, vooral lekker creatief, ziet overal ideeën in en ze gelooft dat je alles zelf kan maken. Haar vriendinnen maken er graag grappen over, omdat ze schijnbaar vaak zegt dat alles te maken valt! Ze houdt van gezelligheid en mensen/kinderen om haar heen. Daarom werkt ze naast Jacki- O nog 2 dagen in de week met heel veel liefde en plezier als gastouder. Voor haar de perfecte combinatie om thuis te kunnen zijn voor haar kinderen, toch te werken en ook een stukje voor haarzelf te hebben.

Leren naaien

Op jonge leeftijd heeft Jacobine geleerd hoe ze kleding maakte voor haarzelf of haar poppen. Als kind vond ze het naaien al heel leuk en mocht ze graag meekijken met haar moeder en oma. Ze verdween wel eens stiekem naar het naaikamertje om poppenkleertjes te maken. Met hulp en uitleg van haar moeder heeft ze steeds beter leren naaien. Haar moeder legde de steken, patronen en machines uit en nam haar gezellig mee naar de stoffenmarkten, dat ze graag nog samen doen.

“Het werd er dus met de paplepel ingegoten

Het perfecte cadeau kreeg Jacobine, toen ze zelf een huisje had. Een naaimachine!! Van alles werd er mee gemaakt, tot gordijnen aan toe.

Er was toen nog niets gemaakt voor kinderen, totdat haar zoontje werd geboren. Ze ontdekte hoe makkelijk het was om kinderkleding te maken. En met neefjes en nichtjes als proefkonijn, kon ze mooi oefenen! Met zoveel verschillende kledingstukken begon het natuurlijk ook te kriebelen om er een label in te maken. Ze wilde iets waarin haar eigen naam ook verwerkt zat en zo bedacht ze Jacki-O.

Op bestelling

Enthousiast dat ik ben riep ik gelijk ja, omdat ik het in mijn hoofd al gelijk voor mij zag. En zo maakte ik een eigen getekend patroon van een bikerbroek. Nog steeds is dit broekje het meest verkochte item van Jacki-O. Zo leuk om te merken dat hij nog steeds populair is“, vertelt Jacobine!

Ondertussen startte ze met een Facebook en Instagram account om haar creaties te showen. Ze had van te voren nooit verwacht dat ze voor andere mensen zou naaien. Haar allereerste opdracht was een unieke roezelromper voor een lief klein meisje. Dit werd het eerste kledingstuk met haar eigen label erin!

“Al snel kreeg ik de vraag of ik ook andere kledingstukken kon maken.

In ruim 2 jaar tijd heeft ze ontzettend veel kledingstukken gemaakt en ze kan alles ook maken. Truien, shirts, vesten, broeken, leggings, rokjes, jurken, haarbandjes, rompers en zelfs ondergoed hebben haar naaimachine gepasseerd de afgelopen tijd. Niets is voor Jacobine te gek en ze vindt het leuk om zichzelf uit te dagen met moeilijke projecten. Daarom heeft ze laatste een wollen jas voor haar man gemaakt (SUPER KNAP!!)

Het echte werk!

Ondertussen is Jacki-O uitgegroeid tot een ruime werkdag in de week en ze voelt zich super dankbaar en ook een beetje trots als kinderen haar handgemaakte kleding aan (willen) trekken.

Ik voel me zo ontzettend gezegend dat er zoveel mensen zijn die vertrouwen in mij hebben en Jacki-O hebben gemaakt tot wat het nu is.”

Ook bijzonder dank aan haar lieve schoonvader die zelf op de markt damesmodestoffen verkoopt en Jacobine vanaf het begin heeft geholpen met aanlevering van de stoffen.

Iedere keer leert ze weer bij en tegenwoordig gebruikt ze zoveel mogelijk
Oeko-Tex gecertificeerde stoffen, zodat haar kleding duurzaam is, niet schadelijk voor het milieu en veilig voor je kindje. De kleding wordt naar wens en op maat gemaakt en heeft daarom een goede pasvorm en gaat lang mee. Zo hoopt ze haar steentje bij te kunnen dragen in het goed zorgen voor onze aarde. Ieder kledingstuk is uniek en Jacobine denkt graag met je mee om jouw ideeën om te zetten in echte kledingstukken.

tuniek en legging
Dromen & Toekomst

Ik hoop dat Jacki-O nog lang zal blijven bestaan en ik nog veel kleding voor kinderen mag maken. Voor nu geniet ik van de creativiteit die ik in Jacki-O kan stoppen, maar vooral ook van de tijd die ik doorbreng met mijn opgroeiende kinderen. Wanneer dat minder van mijn tijd vraagt hoop ik mijn eigen website te maken en misschien wel zelfs een eigen collectie te lanceren. Dus wie weet wat de toekomst brengt.

( Wie weet Jacobine!! Je hebt prachtige producten dus dat komt vast goed!)


Ontzettend gaaf vind ik het om hier mijn verhaal te schrijven en samen met VanZussies een toffe give away te organiseren. Je kunt een kledingitem!!! naar keuze winnen. Ga jij voor een vest, shirt, colourblock, roezels, bikerbroek of een heerlijke sweater?

Houd onze Insta of Facebook pagina goed in de gaten en mis het niet!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Marissa schreef:

  Heel leuk om te lezen! Zelf ben ik ook druk bezig met naaien en maak ik kleding voor andere op bestelling.
  Ik vind het nog moeilijk om klanten te werven. Een enkele keer komt een klant terug, maar ik moet wel steeds nieuwe berichten plaatsen wil ik nieuwe bestellingen krijgen.
  En wat veel stof heb je zeg!! Om jaloers op te zijn!

  Groetjes Marissa

  1. Bedankt!
   probeer vooral uniek te blijven, plaats mooie foto’s
   en deel veel. Als je geen nieuwe berichten plaatst zien mensen het niet
   en zijn ze je snel weer vergeten
   Dan kun je zelf meerdere stoffen inkopen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *