De handgemaakte producten van… Sluffies!

In de serie handgemaakte producten van.. spreken we met eigenaren van een webshop of pagina op social media over hun handgemaakte artikelen.  Deze spullen worden met veel passie gemaakt en zijn vaak heel bijzonder. Deze keer Sluffies in the picture.

babyslofjes
Wie zit er achter deze leuke webshop?!

Cobie Bakker, 29 jaar en al 8 jaar getrouwd met haar Jan. Samen hebben ze 3 prachtige kinderen gekregen, waar ze enorm van genieten. Ze werkt naast het maken van haar unieke product, in de kinderopvang. Sinds dit jaar is ze van twee dagen werken, naar één dag gegaan.

babyslofjes

Ontstaan van de eerste slofjes..

Toen haar tweede dochter een baby was, was Cobie druk in de weer met het naaien van kleertjes voor haar. Bij het mooie setje wilde ze dan een paar leuke schoentjes. Maar ze liep tegen het probleem aan dat de schoentjes altijd uitvielen. En de standaard modellen van de slofjes die ze nog had van haar oudste kind, vond ze saai..

Ik kon er nachten niet van slapen, de ideeën dwaalden door mijn hoofd.

Tot ze op een dag een paar leren slofjes in haar hand kreeg en van binnen begon er iets te kriebelen. Het gevoel hield niet op en ze wilde proberen om zelf zulke slofjes te gaan naaien. Ook ’s nachts bleef haar hoofd malen. Daarom kocht ze leer in en begon modellen van slofjes te tekenen. Zo is het balletje gaan rollen.

leren babyschoentjes

Bijzondere babyslofjes

Cobie maakt leren babyslofjes die vanaf de geboorte te dragen zijn tot het kind echt loopt. Haar product is uniek, omdat de klant ze geheel zelf kan samenstellen. Welke kleur het neusje mag hebben of de strik.
Sinds kort maakt ze er ook bijpassende speenkoorden bij! Op die manier kan de klant lekker combineren. Ook is het leuk om een compleet kraamcadeautje aan te kunnen bieden!

Als een klant een eigen idee heeft vind ik dat altijd verrassend en krijg dan ook weer nieuwe inzichten.

Tevens heeft Cobie een geheel eigen stijl ontwikkeld. Ze herkent haar slofjes meteen als ze die ergens tegenkomt.

Haar naam werd eerst Liefenzo. Maar bij het inschrijven van de kamer van Koophandel bleek dat deze naam al bestond!


Mijn droom van de website is inmiddels waargemaakt en daar ben ik super blij mee!

Na een poosje brainstormen kwam mijn man met Sluffies.Een knipoog naar de Urkers onder ons, ‘sluffies’ is namelijk het platte woord voor ‘slofjes’, oftewel: babyslofjes!

Tijd & Werk

In haar hoofd is ze elk uur met de slofjes bezig, in werkelijkheid werkt ze minimaal 8 uur per week aan de slofjes om haar bestellingen af te krijgen. Een paar slofjes maken neemt al gauw een uur in beslag.

Haar man is haar steun en toeverlaat! Hij vind het stoer dat ik een eigen bedrijfje heb en helpt me overal mee! Hij heeft zelfs mijn website gemaakt en bij twijfels of vragen kan ik altijd bij hem terecht.

Toekomst & Dromen

Haar droom is vooral heel creatief te blijven. Ze wil blijven leren d.m.v. cursussen, zodat ze kan blijven ontwerpen en doorgroeien.

Zo kan ik leuke modelletjes blijven ontwerpen, die hip, functioneel zijn en goed blijven zitten!

Momenteel werkt Cobie thuis en dat kan soms best eenzaam zijn. Ze zou graag een werkplek willen waar ze onder de mensen is en meer sociale contacten opdoet. Verder hoopt ze dat haar bedrijfje blijft groeien.

Wat een bijzonder product die babyslofjes! Geheel handgemaakt en samen te stellen! Hoe gaaf is dat? En nog beter… Je maakt kans op een handgemaakte speenkoord! Check snel onze Insta of Facebook pagina!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Jetty Hoefnagel schreef:

    Ze zijn práchtig! lijkt mij ook leuk om eens uit te proberen…….
    Blijf er vooral mee doorgaan Cobie!
    veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *