Tandpasta voor baby en peuters

Voordat we kinderen kregen, hield ik me totaal niet bezig met de ingrediënten van onze tandpasta. Het wordt toch allemaal gekeurd? 

Tegenwoordig worden de E- nummers erg onder de loep genomen en kijk ik zo nu en dan ook eens achter op een pakje. Maar tandpasta? Wie denkt daar nou over na? Toch als je iets koopt, kun je vaak kiezen uit verschillende soorten. Waarom is er zoveel verschil? 

Op het consultatiebureau werd me aangeraden om vanaf het eerste tandje al te gaan poetsen. Toen begon ik na te denken.. Wij mogen tandpasta niet doorslikken, omdat het niet goed voor je is. Maar hoe zit het dan met tandpasta voor mijn baby? Ondertussen had ik al de beslissing gemaakt.. Ik pak gewoon de goedkoopste of degene die er leuk uitziet. Maar pas op! 

Fluoride

Bijna in alle tandpasta zit fluoride! Is het nu goed of juist niet? Google het eens! Het eerste wat opvalt is de tweestrijd. De ene zegt dat fluoride niet gevaarlijk is, omdat het in kleine hoeveelheid voorkomt. Dit juist goed voor je tanden is en het beschermt tegen gaatjes. De ander zegt dat het juist wel gevaarlijk is omdat..

” De fluoride in onze tandpasta wordt opgenomen door onze slijmvliezen al slik je het niet in. Op een gegeven moment krijg je wel een hoge dosering in je lichaam,omdat fluoride niet kan worden afgebroken. Dus het beïnvloed wel degelijk je gezondheid!”

Fluoride beschermt dus tegen gaatjes, maar is ook een giftige stof die het lichaam niet kan afbreken. Dat maakte voor mij de keus om toch eens verder te gaan zoeken.

aliminium in tandpasta
 
Aluminium

Omdat Fluoride schadelijk kan zijn en natuurlijk niet verkoopbaar is voor baby en peuters.. Zijn er weer nieuwe tandpasta’s op de markt gekomen. Vaak zie je voorop staan 0-5 jaar, zonder fluoride. Maar wat zit er dan eigenlijk wel allemaal in? In sommige tandpasta’s wordt ook nog aluminium toegevoegd. Het is bewezen dat deze stof zenuwen kan aantasten. Natuurlijk is het maar een hele kleine hoeveelheid, maar toch poets ik dagelijks 3 keer.. tja.. wat is dan klein?

Daarom kies ik voor tandpasta zo natuurlijk mogelijk voor onze kinderen. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we er één gevonden die de kinderen ook nog lekker vinden. 

tandpasta zonder aliminium

Bronnen: http://www.earth-matters.nl/13/11270/grenswetenschap/harvard-universiteit-fluoride-verlaagt-iq

https://gezondnu.nl/dossiers/gezondheid/spijsverterings-aandoeningen/tanden-kiezen-en-gezond-tandvlees/fluoride-schadelijk-voor-je-gezondheid/

https://jessevandervelde.com/fluoride-nu-officieel-giftig-heeft-fluoride-bijwerkingen/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *