·

Het harembroekje Cas naaien met kniestukken! Nu gratis patroon!

Het harembroekje Cas is een baby broekje voor baby’s, maar dan met kniestukken. Net even anders dan het gewone babybroekje! Dit broekje met kniestukken valt baggy en is super handig voor kleintjes die net beginnen met kruipen. Lees verder voor het gratis patroon!

Let op het patroon van de harembroek valt baggy! Knip het zonder naadwaarde (alleen de zijkanten) als je het broekje aansluitend wil maken. Naast dit patroon hebben we ook het baby broekje Aiden gemaakt.

Eerder deelde ik al een handleiding voor het zelf maken van een babybroekje. Persoonlijk vind ik dit setje met het Cas broekje voor iets oudere baby’s ideaal, omdat de kniestukken ook nog eens handig zijn bij het kruipen. De kniestukken zijn een stuk fijner om mee te kruipen en gaan ook niet snel stuk. Het staat ook nog eens super leuk!

PATROON HAREMBROEKJE MAAT 50 T/M 92 MET KNIESTUKKEN NAAIEN

Stoer zwart wit broekje baby met beanie
Dit setje naaide ik alweer 2 jaar terug. Maar het blijft leuk!
  1. +-40 cm jersey of tricot
  2. 10 cm (lengte) boordstof
  3. stukje leer
  4. Gutermann garen
  5. stretchnaald 
  6. spelden
  7. goede stofschaar

Je hebt eigenlijk alleen als extra een stukje leer nodig. Ik koos voor nep (rekkend) leer. Toen ik het broekje had uitgeknipt, bepaalde ik waar ik de kniestukken wilde hebben. Deze heb ik ook in het patroon getekend. Je kunt natuurlijk ook zelf bepalen waar de kniestukken komen en hoe groot ze worden! Bij het ene broekje kun je ze recht maken en bij het andere broekje schuin.

Je kunt het broekje steeds opnieuw maken met verschillende aanpassingen. Zo blijft het leuk en vernieuwend!

Vorige week maakte ik een nieuw broekje om deze blog te schrijven en toen ik de kniestukken schuin knipte, was de onderkant nog recht. Ik keek ernaar en vond dit eigenlijk ook wel cool! Daarna ik knipte de rechterkant ook nog eens verkeerd en die gebruikte ik voor de achterkant!

Cas babybroekje zelf naaien

Het broekje met kniestukken naaien

Stap 1: Print het patroon en leg deze op de stof. Knip het broekje uit. Voor en achterkant. (zie foto)

Tip: Gebruik een goede stofschaar en goed garen! Dit scheelt een hoop frustratie!

Stap 2:
Knip de leerstukken op maat. (zie patroon, teken het eventueel op de binnenkant van je stukje leer). Speld de kniestukken waar je ze wilt hebben. Je kunt ze zelf groter of kleiner maken. Je kunt de kniestukken zo groot maken als jezelf wilt.

Cas broekje naaien
Achterkant broekje: Ik tekende met krijtstift een blok. Met wit garen naaide ik dit vast. Dit geeft weer een leuk effect.

Stap 3: Zet eerst alle stukken leer op je broekdelen, voordat je het broekje in elkaar naait! Zo ging ik experimenteren met krijtstift op het leer. Dit haal je er weer gemakkelijk af, maar zo kun je van alles tekenen op het leer en daarna is het makkelijker te naaien!

leer op broekje

De stukken op het leer deed ik met een rechte steek. Maar om het leer vast te zetten op het broekje, deed ik met een kleine zigzag. Zet wel alles goed vast met spelden, zodat het niet gaat schuiven.

Bij elk project probeer ik mezelf een beetje uit te dagen. Deze keer maakte ik knoopsgaten met een koord er doorheen.

Stap 4:
Nu kun je het harembroekje met kniestukken in elkaar zetten, zoals we eerder beschreven in een babybroekje maken. Makkelijk toch!

cas babybroekje naaien jongen
Hier zijn de kniestukken recht gemaakt van boven!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *