De handgemaakte producten van Art by Daan

In de serie handgemaakte producten van.. spreken we met eigenaren van een webshop of pagina op social media over hun handgemaakte artikelen.  Deze spullen worden met veel passie gemaakt en zijn vaak heel bijzonder. Deze keer ByDaan in the picture, die prachtige sieraden met de hand maakt!! Elke sieraad is er maar 1 van en zeer uniek dus!

 

 Daniëlle Looije, dit jaar wordt ze dertig
en woont samen met Justin.
Daarnaast heeft ze Poes, Lotje en Cher (drie poezen)
en Chico haar papegaai.
Ze wonen in het prachtige dorpje Monster dat aan het strand ligt.

 

 

ONDERNEMEN| Het ondernemen zit in haar bloed. Daniëlle was 19 jaar toen ze de KVK binnen wandelde om een ontwerpstudio te starten. Dit jaar heeft ze dus haar tienjarig jubileum!!

Daniëlle haar visie: ‘Straal naar buiten uit wat je van binnen bent’ ik ontwerp dus voor bedrijven hun totale uitstraling.

“Wat maakt jou onderscheidend, wat zijn jouw kernwaarden en hoe gaan we met vormgeving jouw doelgroep aanspreken?”, vertelt Daniëlle ons. 

 

KUNSTENAAR| Maar naast haar ontwerpstudio kreeg ze een ander hobby ‘schilderen’! Dit jaar voelde Daniëlle aan dat ze als kunstenaar haar werk wilde verkopen. Maar hoe verkoop je kunst? Kunst heeft namelijk veel te maken met een gevoel!

 Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met een giettechniek van verf, waar ik schilderijen mee maakte.

Maar hoe kun je zoiets verkopen? Eerst liet ze ansichtkaarten met haar kunstwerken drukken, tot ze opeens sieraden voorbij zag komen en iets bedacht!

 

Hoe gaaf is het als je gewoon. Kunst om je nek hebt? Of kunst om je arm? 

 

 

 

PROCES| Daniëlle is de gietingen gaan verwerken in sieraden en de eerste reacties waren veelbelovend. Ze raakte daardoor enthousiast en is gaan inkopen en fotograferen. Daarnaast heeft ze een webshop en een Etsyshop gemaakt.

 Al snel kreeg ik de eerste kleuraanvragen en bestellingen. WOW!

De eerste bestelling bestelde iemand zelfs 2 kettingen, 1 armband en 1 ring.  Ze was verbijsterd over het aantal. “Ik had hele mooie verzenddoosjes gemaakt voor 1 of 2 sieraden, maar ik had nog niet nagedacht over grotere aantallen. Haha suf he. Vooralsnog is dit gewoon een professionele hobby. Ik werk gewoon de hele week in mijn ontwerpstudio en ’s ochtends/’s avonds en in het weekend werk ik aan mijn kunst”, vertelt ze.

 

UNIEK| Elke keer verbaasd Daniëlle zich er weer over hoe mooi de dingen uit komen in de sieraden. NIETS is hetzelfde. Natuurlijk haal je uit 1 gieting meerdere sieraden, maar elk stukje is anders. Dat maakt het zo leuk!

 

 Ik heb ook echt het gevoel dat ik een soort schatkistje heb en het doet zelfs een beetje pijn om afscheid te nemen als iemand een bestelling doet.

 

ENTHOUSIAST| Het leuke is dat mensen echt ook enthousiast zijn, haar vriend zei direct al: “ als ik je moet helpen laat het me weten, ik kan wel verpakkingen vouwen.” Een vriendin wilde direct haar sieraden bij boetiekjes gaan aanbieden en er zijn mensen die zich excuseren omdat ze nooit sieraden dragen. Zo leuk!

 

 

TOEKOMST| Hoe het allemaal gaat lopen weet Daniëlle niet. Haar ontwerpstudio blijft op nummer 1 staan. Daniëlle heeft kunstwerkjes Liquid Art genoemd, tenminste het was een idee van haar vriendin Anne-Mieke Bovelett.

Hiervoor heeft ze ook een besloten Facebookpagina aangemaakt, deze heet Luiquid Art | BeTheFirst hier komen producten in te staan die nog niet beschikbaar zijn in de webshop, zodat trouwe volgers de eerste keus hebben in het uitzoeken van de creaties.

Hoe leuk is dat?

 

 

Wij mogen namens Daniëlle een waardebon weggeven!! Hoe cool is dat?! Doe je ook mee? Je kunt hier haar prachtige lijn bekijken!

De winactie is van zaterdag 13 oktober tot zaterdag 20 oktober!!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *