Help mee!

’s Avonds was ik rustig door mijn Facebook aan het scrollen en zag een bericht van de Stentor dat gedeeld werd. Op één of andere manier trok het mijn aandacht. Snel ging ik terug en las het hele verhaal.. 125 miljoen kroonkurken bij elkaar sparen onmogelijk? Ik denk het niet…

Want als een dorp als Urk met een gezinsdag een geweldig bedrag op kunnen halen voor de Jafet, waarom zouden dan 125 miljoen kroonkurken opsparen onmogelijk zijn? Als ieder gezin nou een steentje zou bijdragen om al hun kroonkurken op te sparen, dan komen we er vast wel! En dan heb ik het niet alleen over ons dorp.. 

Direct na het lezen zocht ik contact met Nellie-Anne, de moeder van Sven. Hij zit in een rolstoel en ze hebben nog geen rolstoelbus. Nellie-Anne haar ouders wonen op Urk en daar zouden ze niet meer heen kunnen.

Maar ook andere dingen worden dan onmogelijk voor Sven! 

Voor al deze kroonkurken kunnen ze geld krijgen en dat hebben ze hard nodig voor de rolstoelbus. Ook worden er andere acties gedaan. Maar het “dopje van een bierflesje” in de prullenbak gooien? Vanaf nu dus niet meer! Eigenlijk zonde toch als je er ook iemand mee helpen kan?

Daarom roep ik iedereen op om kroonkurken in te zamelen! Er worden vast ook in restaurants, bedrijven, café’s en jeugdhonken flesjes met kroonkurken gebruikt! GOOI ZE NIET WEG, maar bewaar ze in een tasje. Deze mag je afgooien bij de ouders van Nellie-Anne (hieronder lees je het adres).

Doe jij ook mee?! 

Dat zou geweldig zijn!

Voor de Urkers.. Je kunt de kroonkurken brengen bij de ouders van Nelie-Anne. 

Noorderpalen 55

 

Lees hier het gehele verhaal uit de Stentor.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *