·

Mijn wekelijkse creaties en workshop keramiek.

Vorige week schreef ik voor het eerst over mijn wekelijkse creaties! We hadden toen ook nog een workshop keramiek in wording! Het leek me super leuk om te doen.. We deden de keramiek workshop bij Hakvoortceramics.

Workshop Keramiek

Voordat we de workshop hadden, had ik al bedacht wat ik graag wilde maken. Ik heb namelijk twee vakken in ‘mijn naaikast’ in de woonkamer. Het leek me leuk om daarvoor een creatie te maken. We kregen na een korte opdracht de klei op tafel en konden aan de slag.

Ik wilde graag een soort hoge pot/vaas maken, maar dat was nog een flinke uitdaging. Ik maakte van tevoren een sketch met een vaas van 30 cm.. Helaas leek de tekening helemaal niet op wat ik gemaakt had. De vaas die ik wilde maken begon in te zakken, waardoor hij niet 30 cm werd, maar 20. Daarna moesten we onze klei verven met speciale verf. Het afbakken wordt nog voor ons gedaan. Het resultaat volgt dus nog 🙂

Een bh naaien

Deze week zou ik samen verder mijn moeder om onze lingeriesetje af te maken. Op advies van Kantjeboord Amsterdam, kozen we ervoor om eerst de comfi Tikka te maken. Ik wilde de bh graag gelijk verlengen.. Maar na het zien van de instructie-filmpjes, koos ik er toch maar voor om eerst deze bh te maken. We begonnen vol enthousiasme donderdagmorgen aan de bh. De slip hadden we vorige week gedaan in 1 morgen, dus de bh zou ons ook wel lukken toch? Nou ik denk dat we er maar 3 hele dagen voor uit moeten trekken.

Als je steeds vaker naait, dan zie je ook sneller het geheel en kun je makkelijk aanpassingen doen. Helaas lukte het niet om de bh in een morgen af te krijgen. Dus gaan we volgende week verder. Het is geen beginnersproject! Dit is wel een flinke uitdaging en alles moet heel precies gebeuren. Je kunt het niet zo even uithalen, omdat het met een zigzag of honingsteek wordt genaaid.. Gaat iets verkeerd.. Nou dan kun je (bijna) net zo goed opnieuw beginnen.

De Sumsail

Deze week heb ik ook de vernieuwde Sumsail online gezet. Ik denk elke keer met een patroon dat doe ik wel even.. Het valt vies tegen. Testen, bijschaven, opnieuw testen… REPEAT… Het probleem is dat als je 1 ding aanpast, je ook de zakken en de tailleband moet aanpassen. En dat per maat!

Maar hij staat online! Woehoe!! Voor onze jongens wilde ik graag nog wel een leuke, korte broek maken. Ik had nog een stukje lichte spijkerstof op de zolder liggen. Maar omdat de Sumsail alleen voor rekbare stof is, heb ik twee maten groter genomen. Als hij te groot is, is de korte broek voor onze oudste.

Het idee is om de nepgulp te houden en deze rond te maken. Het tailleband ga ik aanpassen, zoals hieronder. De tailleband knip ik pas als de broek in elkaar zit, omdat de stof niet rekt. Alleen in het achterste deel van de broek komt elastiek, als dat lukt.

Dit is het idee

Ritsen vrees

Het liefst maakte ik deze Sumsail met een echte gulp, maar ik heb last van ritsen vrees.. Ik vermijd alles waar een rits in moet. Dit komt omdat het me nog nooit goed gelukt is om ergens een rits in te zetten. Het lijkt ook zo lastig! Maar ik wil het niet meer uit de weg gaan. Ik wil het nu graag leren. Dus ik ga de komende tijd meer projecten plannen met ritsen!

Hieronder de Sumsail van niet rekbare stof. Achteraf had ik de broekspijpen iets naar binnen kunnen laten lopen, om hetzelfde effect te krijgen als het idee op de foto.

Dit waren weer mijn wekelijkse creaties! Vind je het leuk om meer van mijn creaties te zien? Volg mij dan op instagram onder vanzussies.nl

Liefs, G

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *