· ·

Kort broekje maken? 1 patroon, met veel mogelijkheden.

Een korte broek maken met het sumsail patroon is super leuk, want het is een gratis naaipatroon met veel mogelijkheden! Dit is een heel leuk patroon voor een korte broek voor kinderen die kunt gebruiken op veel verschillende manieren!

Ga je voor een meisjesbroek of voor een jongen? Ga je voor makkelijk en snel of creatief?

Je kunt namelijk dingen toevoegen of juist weglaten. Hoe je dat doet? Dat leggen we in deze blog uit!

Het Sumsail naaipatroon heeft een eigenwijze, vierkante nepgulp en is iets langer dan een normale korte broek. Een broek die zijn ontwerp dankt uit de zeil/surfmode. De eigenwijze vierkante gulp kun je ook weglaten en natuurlijk kun je op een makkelijke manier de broek in korten of verlengen!

Sumsail met zakken naaien

De broek inkorten of verlengen?

In het stappenplan kun je een matentabel vinden. Dit is het tabel waar het naaipatroon van de korte broek mee gemaakt is. Let op dat elk kind uniek is en daardoor is het altijd handig om een proefmodel te maken.

De broek is officieel ontworpen voor een rekbaar stofje, maar sommige hebben de broek ook al gemaakt van niet rekbare stof.

En valt iets over de knie en dit zie je bij meisjes minder vaak in de winkel voorkomen. Wil je dat de broekspijpen voor de knie komen te vallen, neem dan geen naadwaarde aan de onderkant. Of meet de lengte van een kort broekje na en pas dit toe op het patroon!

Dit kun je op deze manier doen:

Meet de lengte van een goed zittende broek na vanaf de tailleband tot aan de onderkant van de broekspijp.En pas dit aan in het patroon. Je verlengt of verkort de pijpen van de broek

Vergeet geen naadwaarde van de zoom te nemen. Deze is meestal 3 cm.

Zakken toevoegen of juist weg laten?

in de kleine maatjes hebben we de zakken weg gelaten. Je kunt dit natuurlijk ook zelf toevoegen, dat doe door je deze blog te volgen.

Wil je bij de grotere maten de zakken weg laten? Dat kan! Kijk goed hoe stippenlijn loopt en knip geen ronding in de voorkant (dit zijn namelijk de zakken.)

Meer ideeën:

  • Voeg zelf bretels toe of kies voor de makkelijke manier
  • Naai 2 of 3 knopen op de negpulp
  • Sla de pijpen om en zet dit vast
  • Voeg ruffles toe (lees hier)
  • Colourblock (Voorkant/achterkant in delen uitknippen).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *