Voordelen van een terrasverwarmer in een overkapping!

Een terrasverwarmer bij een kleine overkapping, wel of niet doen? Vorig jaar hebben we van onze grote schuur, een kleine schuur met overkapping gemaakt. De schuur vonden we veel te groot en we hadden een overkapping aan het huis waar we eigenlijk niets mee deden, omdat het hier veel te warm onder werd. Daarom wilden we het anders. We hebben er lang over getwijfeld, maar dit is het beste wat we ooit gedaan hebben. De overkapping is niet heel groot, maar wel lekker koel en gezellig. Onder de overkapping staat nu een kleine tuinset. Voor de juiste tuintafel keken we kritisch naar wat de mogelijkheden waren. Niet alleen voor de praktische kant, maar ook om het gezellig te maken in de tuin.

Nu we een overkapping hebben, twijfelen we of we er in de koude maanden er ook gaan zitten. Dan heb je natuurlijk een terrasverwarmer nodig. Zet je die wel aan? Wat is handig en wat niet? Dus ging ik op zoek naar de voordelen ervan en hoe de warmte in de ruimte kan blijven.

Voor een verwarmer onder de overkapping kom je vaak al gauw op een plafond of muur heater. Het voordeel hiervan is dat hij mooi weggewerkt is en je hem niet snel ziet zitten. Ze zijn er in heel veel strakke modellen te krijgen. Het nadeel vind ik wel is dat de warmte naar beneden straalt en je op 1 plek vaak warmte krijgt. Hierdoor krijg je een minder groot oppervlak dat verwarmd wordt. Maar bij een kleine overkapping zoals bij ons zou hij precies in het midden kunnen en misschien net genoeg warmte afgeven. En deze heater terras kan zowel aan de muur als aan het plafond. Ook handig als je hem helemaal verbergen wilt en liever de warmte van bovenaf hebt. Ook geeft deze verwarmer warmte aan een ruimte van 16 tot 32 vierkante meter. Voor een redelijke overkapping dus.

Het nadeel van een verwarmer is dat ze best veel energie kosten. Daarom is het handig om hem alleen aan te zetten wanneer nodig. Sommige verwarmer hebben dan ook een tijdschakelaar en meerdere standen. Super handig. Een overkapping is echt een verlengstuk van je huis en daarom ook fijn als daar tijdens koude wintermaanden ook warm is. Waar je zeker op moet letten is of de terrasverwarmer geschikt is voor buiten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *