korte broek jongens en meisjes
DIY,  Gratis naaipatronen,  Lifestyle

Sumsail, een gratis patroon voor een heerlijk zomers broekje!

Zomers broekje naaien?!

Een nieuw patroon van een zomers broekje geschikt voor jongens en meisjes! Geheel gratis te downloaden en super leuk om te maken! Het korte broekje is geschikt voor summer days en heeft iets weg van een sailor look! Daarom de naam Sumsail!

Het broekje is gemaakt met rekbare stof. Maar dit patroon is ook te gebruiken voor niet rekbare stoffen, zoals katoen! Heerlijk voor een zomers broekje! Voor de meisjes maakte Corneli voor ons wel een hele toffe korte broek! Eentje met ruffles! Bekijk hier de Sumsail met ruffles

Het Sumsail patroon heeft een eigenwijze vierkante siergulp en is te maken in de maten 86-92, 98-104, 110-116. De onderkant is dubbel geslagen net als een zoom, alleen dan naar de buitenkant. Daarna is de zijkant van de broek vast gezet. Maar bij een tweede testversie heb ik de onderkant helemaal doorgestikt, omdat het anders open ging staan.

Select juli 2021Select juli 2021

SUMSAIL korte broek

Wat heb je nodig voor het broekje?

Korte broek naaien

Er staan stippellijnen op het patroon bij de voorkant. Je kan namelijk het broekje ook maken zonder siergulp of zonder zakken. Dan knip je langs de stippellijnen en zo knip je er geen siergulp en zakken in.

Hoe maak je de Sumsail broek?

We hebben hiervoor speciaal een filmpje gemaakt! Je print natuurlijk allereerst het patroon uit. De band knip je na het maken van het eerste deel op maat en het elastiek meet ik altijd even op bij het kind, zodat ik weet hoeveel ik echt nodig heb. Je kunt de Sumsail met zakken maken en zonder!

Nepkoordje:

Voor het nepkoordje gebruikte ik 4 katoendraden van +- 1,50 meter en een haaknaald 5 mm. Begin op 10 cm met lossen en ga door tot je bijna bij het eind bent en maak dan een knoop. Voor een heel koord in de heupband heb je heel wat draad nodig, daarom werd het een nepkoordje. En ik vond het nog leuk staan ook!

Veel plezier met het patroon! Laat je het ons ook even weten, als je een sumsail hebt gemaakt?

20 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *