DIY,  Gratis naaipatronen,  Lifestyle

DIY- Haarstrikjes met gratis patroon

Super, leuke haarstrikjes van glitterleer zelf maken? Hier vind je het gratis patroon en uitleg. Weet je dat ze eigenlijk makkelijk te maken zijn en nu het leer voor een koopje bij de Action ligt.

Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar haarstrikjes.. Laat staan om ze zelf te maken, omdat ik twee jongens heb. “Wat moet ik dan met haartstrikjes?”

Altijd als ik naar de Action ga probeer ik een bepaald bedrag in mijn portemonnee te doen, omdat ik anders bang ben dat ik weer thuis kom met nutteloze dingen. Nou ja.. nutteloos.. Het zijn van die leuke koopjes, waarmee ik dan weer van die fantastische ideeën heb!

Dus ik stond met mijn “veel te volle” kar bij de kassa en zag de doosjes liggen. Zou ik ze meenemen voor de kerstmarkt voor school.. Nee, want ik moet geen glitter hebben en ze zijn eigenlijk te dun voor dat idee.. Plop! Daar schoot een lampje boven mijn hoofd aan.. Maar voor haarstrikjes is het wel super gaaf!

Dit leer is niet te dik, waardoor het makkelijk te knippen is. Bij Alieexpress heb ik een aantal clipjes besteld, veren en plakkers. Dit duurt wel even voordat het binnen is, maar deze haarclipjes zijn ideaal voor kerst. Tijd genoeg dus..

Wat heb je nodig:
  • goede schaar
  • lijmpistool
  • leer (Action)
  • clipje
  • patroon klik hier: haarstrikjes patroon
  • eventueel veer en steentjes (Alieexpress)

Knip de strikjes volgens het patroon uit. Je kan kiezen om het in 1 kleur te doen of gebruik te maken van verschillende kleuren. De gehele instructie is te volgen in het filmpje!

Wil je het zonder veer of steentje doen, dan knip je een reepje en plak je die op de plek van de veer. Maak het daarna vast aan de achterkant met een beetje lijm.

Bekijk hier het filmpje

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *