·

Zelf een patroon tekenen aan de hand van Pinterest patronen.

Oké, eerlijk.. Toen ik aan dit avontuur begon wist ik dus echt niet of dit patroon heel goed zou uitvallen of dat het een prullenbak project werd. Het is in ieder geval een project die makkelijk is en snel klaar kan zijn. En dit stofje mag er zeker zijn!

Ik hou van makkelijke patroonprojecten! Het liefst super makkelijke projecten die binnen een half uur klaar zijn en die dan ook nog eens zo goed gelukt zijn. En dan ook nog eens met een super gaaf stofje! De stof die ik voor dit project heb gebruikt, kun je hier vinden! Het enige waar je als beginner hulp bij nodig hebt is de hals. Ik heb hier namelijk een biesje aangezet en zelf vond ik dat ook nog best lastig. Maar met Youtube kom je een heel eind!

Zelf patronen tekenen.

De laatste tijd kriebelt het wel om zelf te gaan patroontekenen. Ik haat het overtrekken van patronen die dan ook nog eens veel te groot of te klein uitvallen. Of waarbij je rekening moet houden met duizend lijntjes en je ’s avonds met een bouwlamp moet gaan zitten om te kijken welke lijn je moet volgen. Mijn overburen zullen vast vaak denken, wat zijn ze nu weer aan het verbouwen? Wees gerust hoor… Mevrouw hierzo heeft dan weer een nieuw project achter uit de Burda, Knip of een ander naaiblad.

Patronen van Pinterest

Hier staan vaak uitgewerkte patronen op. Dit wilde ik wel eens proberen.. Maar hoe zou ik erachter komen wat voor maat het zou zijn. Nou door het simpelweg zelf te tekenen en gewoon te proberen. Dus begon ik de maten precies na te tekenen op patroonpapier. En binnen een paar minuten had ik het al klaar!

Ik wilde deze graag na maken.

pinterest patroon
Bron: Pinterest

Wat heb je nodig?
 • soepel vallende stof (minstens 120 centimeter)
 • naaimachine
 • garen
 • schaar
 • patroonpapier

Het patroon is 1 maat. Ik ben 1,71 lang en heb normaal maat M/L. Dit patroon valt voor mij goed op maat. Ik heb de onderkant iets langer gemaakt. Dus waar ik normaal 3 cm zoom bij knip, heb ik nu ruim 5 centimeter genomen. De mouwen vallen net als op de foto, maar ik heb ze iets korter gemaakt.

naai je eigen shirt
 1. Teken het patroon zoals de afbeelding van Pinterest aangeeft op patroonpapier.
 2. Leg het papier op de stof en knip dit uit, zodat je een voor en een achterkant hebt
 3. Knip een bies voor de hals schuin uit de overige stof. ( +- 5 cm breed) en 30 centimeter lang? Even de hals nameten.
 4. Naai de zijkanten aan elkaar.
 5. Lock/ zigzag de mouwen en onderkant van het shirt af
 6. Naai een zoom in de mouwen en in de onderkant.
 7. Zet de bies aan de hals en klaar ben je!
zelf maken

Goed gelukt toch? Op naar het volgende #PinterestnaaiProject!

Dit was mijn eerste pinterest naai project! Er zullen vast meerdere volgen!

Patroon voor kinderen?!

Het is ook heel leuk om te twinnen met je dochter! Daarom zocht ik even verder voor een patroon voor kinderen! Deze kun je hier gratis vinden.. je maakt alleen de onderkant recht.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Ik begin terug te kleding te maken en daarom vind ik het tof dat ik dit patroon gevonden heb bedankt daarvoor Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *