·

Speelhoek thema dokter: Tips, Tricks en free posters!

Nu de scholen gesloten zijn, zit ik een manier te zoeken om de kinderen toch te laten spelen (en leren)…. Want het liefst zitten ze de hele dag voor de televisie en krijg ik ze met moeite aan het spelen. Vorig jaar bedacht ik een nieuw speelhoekje met het speelgoed dat hopeloos in de kasten lag. Nu werd het tijd voor een speelhoekje binnen het thema dat ons allemaal raakt!

Je hoeft echt geen nieuw speelgoed aan te schaffen om een leuk speelhoekje te maken. Wij schreven al eens eerder over hoe je een speelhoekje kunt maken met de vijf gouden tips om kinderen echt te laten spelen! Lees het hier!

Opbergen

Soms moet je de helft van het speelgoed gewoon een paar weken opbergen en vinden ze het fantastisch als je het weer voor de dag haalt. Ook kinderen willen niet voortdurend met hetzelfde spelen en daarom vinden ze speelgoed bij anderen vaak leuker dan thuis!

Werkbladen

Maar nu even over het speelhoekje met doktersspullen! Ik maakte een aantal bladen die je hier gratis kan downloaden. Samen met de oudste maakten we van een doos een soort röntgenapparaat. Hier legden we een zoeklamp in en als we dan een röntgenfoto moesten maken, deden we de lamp aan. Dit schijnt door de doos op het werkblad en gaf een leuk effect. Ook de jongste vond het fantastisch.. Niet alleen wij waren patiënt, maar ook de knuffels!

Waarom is spelen zo belangrijk?

Ik zou ze natuurlijk ook lekker voor de televisie kunnen laten zitten… Maar spelen heeft wel een aantal belangrijke functies! Om kinderen te laten ontwikkelen hebben ze een veilige, plezierig en uitdagende omgeving nodig. Ze doen hier nieuwe ervaringen op en ontwikkelen zo niet alleen een grotere woordenschat, maar ook motorische en cognitieve vaardigheden. En heel handig… Je speelt zelf de patiënt 😉

Kleine momenten, grote herinneringen

Liefs, A & G

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *