DIY,  Lifestyle,  Naaipatronen,  Persoonlijk

Korte broek naaien met zakken? Zo doe je dat! Nu gratis patroon!

Een heerlijk zomers korte broek naaien voor je peuter! Deze werd zo leuk dat ik hem graag met jullie deel! Je kunt hieronder een gratis patroon vinden in peutermaat! Wil je er een leuk shirt bij maken? Kijk dan eens bij ons naaipatroon studio shirt

Korte broeken kun je straks niet genoeg hebben toch? Dus waarom niet al vroeg beginnen! Ik maakte de broek met zakken. Iets wat ik een tijdje terug echt niet gedurfd had. Dit ging namelijk altijd mis. Maar je moet het echt eens proberen.. Moeilijk is het echt niet! Een korte broek naaien kun jij dus ook!

Het patroon

Print het patroon uit en leg deze op de stof. Zorg dat je stof dubbel ligt, dan heb je gelijk de linker en rechterkant van de broek. En op de juiste manier de zakken geknipt.

Knip 1 cm om de stof heen voor 98/104, zonder naadwaarde 86/92 en begin met het zakdeel aan de voorkant van de broek te zetten. Zie elke keer de foto die ik eronder plaats.

kort broekje gratis patroon naaien

Naai dit vast en knip het daarna kort af.

Vouw het daarna om en zet spelden. Ga precies met je voetje langs de zijkant, doe dit rustig aan.

Zet daarna het tweede broekzakdeel eraan vast aan het stukje en lock dit af. De zijkant (zie foto aan de linkerkant) heb ik ook een stukje dichtgenaaid. Dit vind ik zelf namelijk fijner werken.

Zorg dat beide broekzakken erin zitten, daarna begin je met het achterste deel eraan te zetten.

broekje naaien

De linkerkant klopt niet helemaal bij mij. Dat komt omdat ik maar een klein stukje had om mee te werken. Maar zorg dat het puntje op het andere puntje komt.

Daarna naai je de zijnaden in elkaar. Dus de hele rechte kant! En let op.. De binnenkant waar het puntje loopt. Begin je onderaan de broekspijp tot aan het puntje. Niet verder naaien! Lock het daarna af.

kort broekje naaien

De ene pijp leg je met de goede kant naar boven en de andere met de verkeerde kant. Dan stop je de goede pijp in de verkeerde pijp. Met de punten weer tegen elkaar!

handleiding kort broekje

Speld vanaf dit punt naar boven en ook de andere kant.

naaien kort broekje

Je kunt kiezen voor een eigen afwerking van de onderkant. Bij mij werd het toch de rechterkant.

naai een korte broek

Ik naaide alleen de zijkanten vast. En deed er een leuk stukje elastiek tegenaan.

korte broek

De zijkanten van het band aan elkaar naaien. En daarna de knoopsgaten erin naaien voor het koord. Hierbij gebruik ik altijd een krijt of verdwijnstift, zodat ik weet waar het middelpunt zit en waar ik de gaten hebben wil. Ook deed ik er een stukje versteviging achter, anders eet de naaimachine de stof op.

korte broek naaien

Daarna de band erop naaien. De knoopsgaten natuurlijk aan de voorkant en de naden van de broekband aan de zijnaden. Klein gaatje open houden voor het elastiek en koord. Let op dat je ook de broekzakken even vast zet met een dwars speld zoals hierboven.

naaipatroon korte broek


Koordje erdoor en het elastiek. Daarna het elastiek vast naaien, gaatje dicht maken en de rand locken. Klaar is Kees!

korte broek naaien

In deze blog leggen we uit hoe je een korte broek kan naaien. Maar misschien vind je hier ook meer leuks om zelf te maken! Veel succes en laat ons via social weten hoe leuk het is geworden!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *