DIY,  Lifestyle,  Naaipatronen/ naaiprojecten

Sumsail, een gratis patroon voor een heerlijk zomers broekje!

Een nieuw patroon geschikt voor peuters en kleuters! Geheel gratis te downloaden en super leuk om te maken! Het korte broekje is geschikt voor summer days en heeft iets weg van een sailor look! Daarom de naam Sumsail!

Het broekje is gemaakt met rekbare stof. Dit kan tricot of jersey zijn, maar met een leuk katoentje zal je dit ook zeker kunnen maken. Het Sumsial patroon heeft een eigenwijze vierkante siergulp en is te maken in de maten 86-92, 98-104, 110-116. De onderkant is dubbel geslagen net als een zoom, alleen dan naar de buitenkant. Daarna is de zijkant van de broek vast gezet. Maar bij een tweede testversie heb ik de onderkant helemaal doorgestikt, omdat het anders open ging staan.

SUMSAIL korte broek

Wat heb je nodig voor het broekje?

  • Elastiek 2 cm breed en +- 60 cm lang
  • +- 40 cm stof
  • Spelden
  • Patroon Sumsail tot maat 116 (klik hier!) en voor de grotere maten (klik hier)
  • Schaar/ Rolmes
  • Naaimachine
  • 3 leuke houten knoopjes
  • Naald
  • Optioneel: stukje vlieseline voor knoopsgaten
  • Koordje

Er staan stippellijnen op het patroon bij de voorkant. Je kan namelijk het broekje ook maken zonder siergulp of zonder zakken. Dan knip je langs de stippellijnen en zo knip je er geen siergulp en zakken in.

Hoe maak je de Sumsail broek?

We hebben hiervoor speciaal een filmpje gemaakt! Je print natuurlijk allereerst het patroon uit. De band knip je na het maken van het eerste deel op maat en het elastiek meet ik altijd even op bij het kind, zodat ik weet hoeveel ik echt nodig heb. Je kunt de Sumsail met zakken maken en zonder! Kijk het filmpje hier

Korte broek naaien

Nepkoordje:

Voor het nepkoordje gebruikte ik 4 katoendraden van +- 1,50 meter en een haaknaald 5 mm. Begin op 10 cm met lossen en ga door tot je bijna bij het eind bent en maak dan een knoop. Voor een heel koord in de heupband heb je heel wat draad nodig, daarom werd het een nepkoordje. En ik vond het nog leuk staan ook!

Veel plezier met het patroon! Laat je het ons ook even weten, als je een sumsail hebt gemaakt?

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *