Blog,  Zelf maken

Maak zelf plankdragers

Op het moment zie je ze heel veel! Plankdragers! Iets wat heel speels staat in het interieur. Het zorgt voor een speelse sfeer in het interieur.  Dus leek mij het ook heel leuk!

Een ander koopt graag dingen. Ik maak ze liever zelf.

Wie mij goed kent, weet dat ik graag creatief bezig ben. In mijn avond uren ga ik op zoek naar ideeën rond van alles; onderwijs, interieur, kleding, planten enzovoort. Dit moet ik altijd wel eerst rustig op me in laten werken. Want toen we gingen verhuizen, vond ik het erg moeilijk om tegels, kleur verf en bekleding uit te zoeken.. Je wordt soms bedolven met verschillende stijlen en ideeën. In deze DIY blog vertel ik over hoe ik een leuk product maakte, wat je op moment overal in de woonbladen ziet.

Zelf een plank met plankdragers maken

De keuken was nog vrij kaal. En ik wilde iets met aan de muur. Wel graag iets dat anders is. Niet standaard van IKEA of van steigerhout. Ik wilde een levend product, iets dat je nergens ziet. Dus zo vroeg ik aan manlief wat hij vond van mijn idee. Ik had op Pinterest een aantal plankdragers gezien. Maar ik vond ze niet goedkoop en ik dacht: waarom ga ik zelf niet op zoek naar leer?

Plankdragers

Dus keek ik uit naar verschillende riemen van leer. Ze moesten natuurlijk wel stevig zijn en een beetje flexibel om de plank te kunnen dragen. Bij de Action lagen leren riemen voor een koopje. Dus ik nam er gelijk twee mee! Ik kocht bij Tuinexperts een mooie Douglas plank en zette deze in de lak die ik nog had staan. Je kunt natuurlijk ook een andere houtsoort uitzoeken, net wat jezelf mooi vindt.

Ik gaf manlief instructies waar de dragers moesten komen en hoe ze aan de muur moesten. Ik knipte de riem af op de juiste afmeting en hij boorde er een schroef in. Hopla! Een prachtige, levende plank met leren dragers!

Heb jij al eens iets zelfgemaakt in huis?

Het resultaat

Er is geen enkele samenwerking geweest tussen 1 van deze bedrijven. Deze blog is uit eigen ervaring ontstaan.

2 reacties

 • Arjanne keizer

  Wat is de lengte van de riemen? En hoe zijn ze vast gemaakt? Ik heb ook gekeken bij der action, wil zo iets hebben boven de commode, maar kon niet zulke mooie riemen vinden bij de action. Groetjes Arjanne

  • Geke de Borst

   Dag Arjanne,

   Ik weet het niet meer precies. Het is alweer een tijdje geleden.
   Maar ik had er aardig iets vanaf geknipt. Deze riemen komen samen op +-70 cm zonder gaatjes
   en gesp. Het is net wat je zelf leuk vindt. Je kan ook de gesp eraan laten zitten. En de lengte is ook
   net hoe jij het graag wilt. Je moet ongeveer 20 cm voor de plank rekenen.
   Op een markt vind je vaak ook hele leuke riemen! En wij hebben er gewoon een spijker ingeboord.
   Ik hield de riem vast en mijn man boorde die erin.
   Veel succes! En als wij je babykamer in de picture mogen zetten..? Mag je ons mailen!
   Dan krijg je een leuk cadeautje als dank!

   Liefs,
   Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *