Het speelhoekje van..

 In de serie “het speelhoekje van” mogen we een kijkje nemen in het leukste hoekje voor kinderen. Het ene speelhoekje is nog leuker dan de andere. Wekelijks delen we verschillende hoekjes. Waarom is een speelhoekje zo handig? En wat heeft het eigenlijk voor nut!  Hoe kun je een speelhoekje leuk inrichten..  Deze keer een prachtig speelhoekje gemaakt door Linda!

 

Ik wou graag een speelhoek voor onze dochter in de woonkamer, zodat ze zo lang mogelijk gezellig bij ons in de woonkamer speelt. Voor je het weet is ze een tiener en komt ze enkel van haar kamer als de WiFi uitvalt. ?

 

speelhoekje maken voor kinderen
Producten
Het witte grachtenpand-kastje was oorspronkelijk verkrijgbaar bij Leen Bakker, maar is helaas daar al heel lang niet meer te koop. Ik spotte ‘m op Pinterest en toen ik erachter kwam dat ie regulier meer te koop is, heb ik alerts op allerlei (semi-)relevante zoektermen ingesteld op Marktplaats en ‘m zo uiteindelijk – ook nog in extreem goede staat – op de kop getikt.

 

speelhoek kind

 

Het witte tafeltje is eigenlijk een halbankje van Bloomingville en is ook niet meer te koop in deze variant met afgeronde hoeken. Wel spotte ik ‘m recentelijk nog met rechte hoeken (eveneens van Bloomingville) bij Vtwonen. Wij hebben ‘m net als het grachtenpand-kastje op Marktplaats gevonden. Likje verf erover en klaar!

 

gezellige speelhoek

 

De houten opbergbak (van de Opbergspecialist) verfde ik wit en beplakte ik met driehoek-muurstickers van Mevrouw Aardbei. Plakt ook prima op hout.
Over de Lego opbergers lees je meer in Linda haar blogpost over Lego in het interieur
Het panda krukje kocht ik bij Happy Creations en ook dit item is inmiddels uitverkocht.
spelen kinderen speelhoek
Speelhoek veranderen 
Onze dochter is dol op haar speelhoek! Ze kreeg ‘m toen we naar dit huis verhuisden. Ze was toen nog 1. Nu is ze 4 jaar en het tafeltje is inmiddels te laag voor haar geworden. Ook heeft ze niet meer genoeg opbergruimte voor het steeds groter wordende speelgoed. Ik wil daarom graag de speelhoek veranderen, maar het grachtenpand-kastje mag ab-so-luut niet weg van haar.

 

speelhoek
We hebben daarom gezamenlijk besloten (jaja, onderhandelen met je mini-me van 4 ) dat het kastje blijft en het tafeltje vervangen wordt voor een hoger bureautje. Ook hebben we samen wat (baby&peuter)speelgoed opgeruimd en weggedaan. Er komt een extra Lego opberger bij en misschien nog een grotere houten opbergbak. Zo komen we de eerstkomende tijd wel weer door.

 

Nu we flink hebben opgeruimd, merk ik dat er meer oog is voor speelgoed dat eerst werd genegeerd. Mijn tip is om af en toe wat speelgoed weg te leggen, zodat het aanbod overzichtelijk blijft voor je mini.
Tips
Een speelhoek moet vooral eigen voelen voor je kindje(s). Een fijn vertrouwd plekje waar ze naar hartelust kunnen rommelen en dat vies mag worden. Zeker bij peuters zou ik daarom niet al te dure meubeltjes kopen. Voor je het weet zitten ze onder de viltstift en glitter. Het is ook handig om de muren bij de speelhoek te verven met reinigbare verf. Dan haal je met een doekje eventuele pennenstrepen zo weg.

 

Bedankt Linda voor het delen van het prachtige hoekje!! Liefs, Alice & Geke

 

Wist je dat Linda met haar prachtige speelhoekje ook te vinden is op InstagramFacebook en Pinterest? Volg haar daar!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *