· ·

Een schattig babybroekje maken aan de hand van het Aiden patroon.

Ben je op zoek naar een leuk babybroekje om te maken? En wil je het gewoon net weer even anders? Dan is het Aiden patroon daar erg geschikt voor. We hebben aan de hand van de patroon weer een nieuwe hack bedacht en ook jij kan dit doen!

Voor dit broekje is het leuk als er een ruit of een streepje in de stof zit. De stof maakt het broekje. Daarnaast heb ik er twee, leuke houten knopen opgenaaid. Dat geeft net dat stukje extra bij dit broekje. Let wel op dat je een fijn rekbaar stofje koopt, dat niet rafelt en katoen bevat. Vooral bij kleine baby’s is dat wel belangrijk. Dit zit namelijk fijner en is beter voor het zachte huidje.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het babybroekje?

Leg het patroon van de broekspijp op de stof en leg het boordje eronder. Zorg dat het boordje precies gelijk loopt met de broekspijp. Niet dat hij aan beide kanten breder is of korter. Dit doe je ook met het patroon van de broekspijp achter. (zie foto).

patroon babybroekje

Let op! De zijnaden bij dit broekje zijn niet afgewerkt. Dit kan niet bij elke stof. Sommige stoffen rafelen namelijk! Probeer het eerst even uit of werk de zijnaden wel af!

zo maak je een babybroekje

Knip de broekspijpen uit en naai de zijnaad en de naad tot aan het kruis (aan de punt) dicht. Vouw daarna de broekspijp 2 keer om en zet de zijnaden vast.

babybroekje maken

Vervolg nu het verdere stappenplan dat bij het naaipatroon hoort. Hieronder kun je het filmpje volgen van het maken. Maar ook dat is een verkorte versie.

Als je beginner bent is het handig om ook het stappenplan van het naaipatroon ernaast te houden.

Video- tutorial van het broekje

Vind ons Aiden patroon in onze etsy shop 😉

Vergelijkbare berichten