·

De beste stofschaar om fijn mee te kunnen knippen!

De juiste en beste stofschaar, hoe vind je die nou.. ? Door de jaren heen, hebben mijn moeder en ik toch heel wat scharen versleten. Meestal door de fout om even snel te knippen en er dan een speld tussen te krijgen. Daarna is de stofschaar niet meer zo favoriet, omdat je je ergert aan het feit dat ie stomp is geworden door die ene fout.

Maar goed! Laatst heb ik mijn moeder een prachtige schaar gegeven en daar haar naam op laten graveren, zodat ze hem niet zo snel kwijt raakt bij de naailessen. Ik had gekozen voor een sterke, maar ook vrij zware schaar. Niet handig, want hij bleek achteraf toch wel veel te zwaar voor dagelijks gebruik.

Rolmes of schaar?

Sommige zweren bij een rolmes. Ik kan er niet mee om gaan, denk ik… want het is me nog nooit gelukt om iets goed te kunnen snijden. Het nadeel van de rolmes vind ik dat je altijd een grote stevige mat moet hebben om te kunnen snijden. En het is me nog nooit gelukt om goed te rollen😅🤭 maar misschien voor jou wel ideaal. Voor mij een uitdaging dit jaar!

Er zijn veel verschillende stofscharen te koop. Zo hebben de Action en Hema ook wel een stofschaar, maar laat je niet wijs maken dat deze goed zijn om stof mee te knippen. Ik heb de stofschaar van de Action gekocht, omdat deze zo fijn is om patronen mee uit te knippen. Oja en vlees.. hahah…

Voor mij springt toch wel echt de Restyle schaar eruit! De prijs en kwaliteit verhouding is erg goed en hij is fijn in gebruik.

Restyle

Ik gebruik de schaar ondertussen al bijna 10 jaar en hij doet het nog super. Denk er wel om dat je met een stofschaar nooit papier gaat knippen, want dan kun je na een week om een nieuwe. Ze worden er namelijk bot van. Voor mij staat bovenaan de lijst dus de Restyle. Hieronder vind je de 20.5 cm schaar, maar ik zou toch gaan voor iets grotere… eentje rond de 23 a 25 cm is fijn om mee te knippen. Maar dat is persoonlijk.

Kai

Kai is ook een heel goed merk! Een goede schaar, met een fijne punt om te knippen. Ook Kai staat heel goed aangeschreven. Het is een goed merk en het fijnere hiervan is dat de greep een mooi fijn model heeft. Voor mij staan beide scharen op nummer 1.

Een schaar voor zware stoffen:

De Mundial wordt ook wel aangeraden voor zware stoffen. Het is ook een mooie schaar, maar best wel heel zwaar. Dus als je veel moet knippen is dat niet fijn! Ik kocht deze schaar, omdat ik wist dat het een top schaar is voor zwaardere stoffen en mijn moeder hem gebruikt voor het knippen van Urkerklederdracht. Ik liet deze schaar graveren bij meesterslijpers.nl. Een prachtig resultaat en super leuk cadeau om te geven en te krijgen. Maar om dagelijks mee te knippen is de schaar helaas te zwaar!

stofschaar

Hema / Action

De scharen van de Hema of Action zijn ideaal om patronen mee uit te knippen, maar om nou te zeggen dat het fijne stofscharen zijn.. Nee! Je kunt dan beter een paar euro meer neer leggen voor een Restyle schaar, dan voor een stofschaar van de Hema of Action. Ik heb ze beide in het bezit en gebruik ze ook nog wel eens voor het knippen van vlees. Ze hadden ze beter vleesscharen kunnen noemen…

Onbekende merken

Online zijn er heel veel onbekende merken te vinden, maar om nu de beste stofschaar te kiezen.. Kun je je op dat moment niet laten informeren. Daarom zou ik je afraden om online een onbekend merk te nemen. Ook al staan er veel recensies bij die goed zijn, zou ik eerst navraag doen bij bijvoorbeeld de Facebook naaigroepen. Natuurlijk kun je je altijd in een stoffenzaak of handwerkwinkel laten informeren en daar een schaar kopen. Dan weet je zeker dat je goed zit!

Vergelijkbare berichten