free printables

Zomersetje voor peuter met gratis hemdpatroon!

Een heel setje uit 1 meter en hoe?! Na veel puzzelen maakte ik een prachtig setje voor ons ventje. Voor het eerst werkte ik met stukken en paspelband. Deze keer een gratis patroon in maat 98/104 en 110/116.

Tijdens dit heerlijke weer dragen de jongens hier vaak een korte broek en een hemdje. Als het iets kouder wordt, gaat er een bijpassende trui overheen.

Van twee prachtige stoffen van Studiostof maakte ik een hemd, broekje en trui! De neonpaspelband maakte ik volledig op door het helemaal te verwerken in alle kledingstukken.

Ik ben fan van de Eva Mouton stoffen! Het zijn french terry stoffen die zijn kwaliteit heel goed behouden!

Nodig: maat 98/104

Print de patronen uit en wees lekker creatief door zelf stukken er in te maken. In het patroon staat 1 voorbeeld streep. Op deze manier heb ik het hemdje gemaakt.

Ik heb geen zakken in het broekje gedaan en let op; dan hoef je ze er ook niet uit te knippen. Leg daarna de patroon delen op de stof en knip alles uit.

Knip het paspelband niet van te voren maar pas nadat je het vastgezet hebt met de naaimachine. Door de rek van de stof kan het namelijk zo zijn dat je het te kort hebt geknipt. Zet het band ook goed vast met ‘dwarsspelden’.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *