· ·

Zomersetje voor peuter met gratis hemd naaipatroon!

Ben je op zoek naar een leuk hemd naaipatroon om een zomersetje te maken voor je peuter? De naaipatronen kun je in deze blog downloaden!

Het is weer heerlijk weer en dat betekent korte broeken en hemdjes maken! Deze stoffen van Eva Mouton kwamen binnen en ik ging direct aan de slag. In deze blog vind je een gratis hemd patroon en een gratis patroon voor een kort broekje.

Een heel setje uit 1 meter en hoe?! Na veel puzzelen maakte ik een prachtig setje voor ons ventje. Voor het eerst werkte ik met stukken en paspelband. Deze keer een gratis hemd naaipatroon in maat 98/104 en 110/116 en een patroon voor een broekje in dezelfde maten!

hemd patroon gratis

Tijdens dit heerlijke weer dragen de jongens hier vaak een korte broek en een hemdje. Als het iets kouder wordt, gaat er een bijpassende trui overheen. We hebben naast dit broekje ook de Sumsail, een kort broekje in meerdere maten gemaakt! Een heerlijke zomers short met een eigenwijze gulp! Ook deze is gratis te downloaden ook te vinden in tot maat 170!Van twee prachtige stoffen van Eva mouton.

Van de stof maakte ik een hemd, broekje en trui! De neon paspelband staat zo leuk en is net weer even iets anders.

Ik ben fan van de Eva Mouton stoffen! Het zijn french terry stoffen die zijn kwaliteit heel goed behouden!

Wat heb je nodig?

 • paspelband
 • biaisband
 • halve meter dino (Eva Mouton)
 • halve meter effen (Eva Mouton)
 • patroon broekje
 • patroon hemd
 • garen

Patroon hemd en stappenplan hoe te naaien

Plak het hemd patroon eerst aan elkaar. Daarna knip je het patroon uit de stof. Je kan ervoor kiezen om net als in het setje hieronder op de foto de streep (in het patroon) door te knippen en eerst de paspelband toe te voegen.

hemd patroon
 1. Naai de schoudernaden aan elkaar en werk dit af
 2. Naai een zoom in de onderkant, vouw 2 cm naar binnen en werk het af met een tweelingnaald
 3. Naai de biaisband rond de hals en armsgaten
 4. en klaar ben je al!

Knip het paspelband niet van te voren af, maar pas nadat je het vastgezet hebt met de naaimachine. Door de rek van de stof kan het namelijk zo zijn dat je het te kort hebt geknipt. Zet het band ook goed vast met ‘dwarsspelden’.

In het naaipatroon van de broek staan zakken getekend, maar deze heb ik bij dit setje niet gebruikt. Wil je het broekje zonder zakken maken. Laat de zakken dan in het patroon zitten. Ga je het broekje maken met zakken? Knip deze er dan wel uit!

hem en broek naaipatroon

Van een rest stukje stof heb ik een leuke knuffel gemaakt! Knuffel Dino Jacky! Ook hiervan kun je het patroontje weer gratis downloaden!

Deze vind je hier!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Het lukt niet om het patroon, korte broek en hemd maat 98 te downloaden, heeft u een tip?

  1. Als je er op klikt dan word je doorgestuurd naar dropbox. Daarna klik je op de … puntjes aan de rechterkant en daarna op downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *