free printables

Zomersetje voor peuter met gratis hemd naaipatroon!

Een heel setje uit 1 meter en hoe?! Na veel puzzelen maakte ik een prachtig setje voor ons ventje. Voor het eerst werkte ik met stukken en paspelband. Deze keer een gratis hemd naaipatroon in maat 98/104 en 110/116 en een patroon voor een broekje in dezelfde maten!

Tijdens dit heerlijke weer dragen de jongens hier vaak een korte broek en een hemdje. Als het iets kouder wordt, gaat er een bijpassende trui overheen.

We hebben naast dit broekje ook de Sumsail in meerdere maten gemaakt! Een heerlijke zomers short met een eigenwijze gulp! Ook deze is gratis te downloaden ook te vinden in grotere maten!

Van twee prachtige stoffen van Studiostof maakte ik een hemd, broekje en trui! De neonpaspelband maakte ik volledig op door het helemaal te verwerken in alle kledingstukken.

Ik ben fan van de Eva Mouton stoffen! Het zijn french terry stoffen die zijn kwaliteit heel goed behouden!

Nodig: maat 98/104

Uitleg patroon

Print de naaipatronen uit en voeg naadwaarde toe bij het knippen!

hemd patroon

In het naaipatroon van de broek staan zakken getekend, maar deze heb ik bij dit setje niet gebruikt. Wil je het broekje zonder zakken maken. Laat de zakken dan in het patroon zitten. Ga je het broekje maken met zakken? Knip deze er dan wel uit!

Knip het paspelband niet van te voren maar pas nadat je het vastgezet hebt met de naaimachine. Door de rek van de stof kan het namelijk zo zijn dat je het te kort hebt geknipt. Zet het band ook goed vast met ‘dwarsspelden’.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *