·

Planten in het interieur? Nu helemaal hot!

Het was niet de bedoeling om te schrijven over dingen uit ons interieur.. Maar leuke dingen wil ik gewoon met jullie delen!  Het begon allemaal met 2 potjes in hangers die ik van mijn schoonzusje kreeg. Deze potjes vond ik zo leuk en ze hangen al een tijdje in de keuken bij het raam. Ik haalde er plantjes voor.. De plantjes moesten makkelijk te onderhouden zijn, er leuk uitzien en niet teveel op mijn emotionele gevoelens inspelen. Wat zeg je nu…

Het was gedaan met mijn ongevoeligheid voor planten! Ik kan nog niet eens voor vissen zorgen.. Zelfs die in de vijver gingen nog dood. En echt ik probeer altijd mijn best te doen. Laat staan dat ik kon zorgen voor simpele kamerplantjes.

Deze kleine kamerplantjes vroegen dagelijks om vriendjes. Nee! Ik koop niet nog meer planten, want ik weet dat ik het vreselijk lelijk vond dat mijn moeder altijd kamerplanten had. Ik had haar zelfs een keer, een (bijna) hartaanval bezorgd, omdat ik een nepspin in de kamerplant had verstopt.. Ze ging vrolijk stofzuigen en je raadt het al. Een gigantische spin viel recht voor haar voeten op de grond. Ik zie het nog zo voor me: Ze springt een gat in de lucht, geeft een gil en stoot haar emmer met water om. Toen ik uit school kwam was het al gauw gedaan met de pret.

Uiteindelijk als je zelf moeder wordt, begin je op je eigen moeder te lijken. Hoe erg je dit ook vindt. HET IS WAAR!

Ik vond het een beetje somber bij ons thuis. Die eerste, kleine kamerplantjes zagen er toch wel schattig uit. Ze gaven sfeer, daarnaast hoefde ik er weinig voor te doen. En in vt-wonen zie je ze vaak voorbij komen, dus het is ook nog eens totally hip! Ik ben dus goed bezig als ik een paar kleine kamerplantjes erbij koop.

Tevens zitten er ook nog eens veel voordelen aan kamerplanten:

  1. Ze dempen geluid! Handig met een peuter die vaak schreeuwend loopt te spelen!
  2. Ze brengen sfeer en gezelligheid
  3. De luchtkwaliteit verbetert!
  4.  Ze werken tegen stress!
  5. en nog veel meer!!

Wat? Dan moet ik ze ook in mijn klaslokaal hebben!! Stel je voor de hele klas vol met planten, tijdens Cito-momenten toch ideaal! Geen stress, geluiddempend, sfeer en gezelligheid en betere luchtkwaliteit! Alle kinderen een beter resultaat.. Onthouden dus.

Weer even terug naar ons eigen interieur. 

Er stond in onze woonkamer een grote pot met een paar takken erin. De achterkant was gebarsten, maar ik vond hem te mooi om weg te doen. En daar gingen we.. Om planten..

Ze riepen allemaal naar me: “Neem ons mee! Neem ons mee!” Tja.. teveel is ook niet de bedoeling. Maar wat ben ik blij dat we er 2 mee hebben genomen. We hebben er 1 in een grote pot en 1 in een kleine. Eigenlijk is de witte pot te klein, maar ik vond deze zo leuk erin staan. Dus goed onderhouden en water geven.

Het staat zo gezellig en ik kan ze niet meer missen. Misschien komen er nog meer kamervriendjes bij.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *